Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτ. Αρναουτάκης: Η θεμελίωση των νέων κτιρίων του ΙΤΕ φέρνει πιο κοντά...

Στ. Αρναουτάκης: Η θεμελίωση των νέων κτιρίων του ΙΤΕ φέρνει πιο κοντά τον κόμβο Καινοτομίας

Στην πανηγυρική Υπογραφή της Σύμβασης και τη Θεμελίωση των Νέων Κτιρίων για τον Κόμβο Καινοτομίας και Προχωρημένης Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο και την επέκταση των κτιριακών υποδομών του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του ΙΤΕ, παραβρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πρόκειται για δύο έργα που θα διευρύνουν το πεδίο συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον κόσμο της ιδιωτικής οικονομίας. Και βεβαίως για δομές που θα ενισχύσουν τη θέση του ΙΤΕ, στον παγκόσμιο και ευρωπαϊκό χάρτη καινοτομίας.

Όπως επεσήμανε ο Σταύρος Αρναουτάκης, για την Περιφέρεια Κρήτης, η θεμελίωση των νέων κτιρίων του ΙΤΕ, «φέρνει ένα βήμα πιο κοντά τη δημιουργία ενός διεθνούς κόμβου καινοτομίας, ο οποίος θα ενισχύσει τις καινοτομικές επιδόσεις της χώρας, θα προάγει τη δικτύωση του παραγόμενου ακαδημαϊκού έργου με τις ανάγκες της παραγωγικής οικονομίας, θα συμβάλλει στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, θα συντελέσει στην αποτροπή της διαρροής επιστημονικού προσωπικού στο εξωτερικό και βεβαίως θα προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και της παραγωγικής βάσης της χώρας, ώστε να ενισχυθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση μέσα από μια δυναμική εξωστρέφειας».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ