Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτο Παρίσι για το εναρκτήριο Φόρουμ του ΟΟΣΑ 2024 για την Ισότητα...

Στο Παρίσι για το εναρκτήριο Φόρουμ του ΟΟΣΑ 2024 για την Ισότητα των Φύλων η υφυπ. Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας

Την Ελλάδα εκπροσώπησε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, στο «2024 OECD Forum on Gender Equality: Navigating Global Transitions», που διεξήχθη στο Παρίσι και αφορούσε την προώθηση της ισότητας των φύλων εν μέσω πράσινων, ενεργειακών και ψηφιακών μεταβάσεων.

Με τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένων των κρατών του ΟΟΣΑ, των χωρών εταίρων, της κοινωνίας των πολιτών, διεθνών οργανισμών, αναπτυξιακών τραπεζών κλπ, διερευνήθηκαν οι έμφυλες επιπτώσεις από την ενδεχόμενη επιδείνωση των ανισοτήτων αλλά και οι ευκαιρίες και καινοτόμες στρατηγικές για την ενδυνάμωση των γυναικών.

Το πάνελ στο οποίο συμμετείχε η υφυπουργός εμβάθυνε στη σχέση μεταξύ της μετάβασης σε μια καθαρά μηδενική οικονομία και της ισότητας των φύλων για κλιματική ουδετερότητα και ανθεκτικότητα, συμπεριλαμβανομένων των ρόλων των γυναικών ως ηγετών και πρωταθλητών βιωσιμότητας.

Επίσης, διερευνήθηκαν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις γυναίκες, καθώς και οι μοναδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ενώ παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία παρουσίασης επιτυχών παραδειγμάτων και υπερκερασμού των εμποδίων, μεταξύ άλλων μέσω της διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, «είναι προφανές ότι η ενδυνάμωση των γυναικών είναι καίριας σημασίας για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας και της ανθεκτικότητας των κοινωνιών μας. Παραδείγματα από όλον τον κόσμο μας υπενθύμισαν ότι η συνεργασία και η αλληλεγγύη είναι τα κλειδιά για την υπέρβαση των προκλήσεων. Άλλωστε, οι γυναίκες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ηγηθούν και να καινοτομήσουν σε κάθε επίπεδο. Χρειάζεται λοιπόν, να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας για να άρουμε τα εμπόδια και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και συνθήκες που θα βοηθήσουν τις γυναίκες να αναδειχθούν και να διαπρέψουν».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ