Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣτις 29 Μαΐου ξεκινά η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Στις 29 Μαΐου ξεκινά η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας,  φαίνεται ότι έχει επιτύχει το σκοπό της, ανέφερε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη,  ανακοινώνοντας την έναρξη των φετινών δρομολογίων του οχηματαγωγού M/V Daleela, στις 29 Μαΐου, από το λιμάνι Λεμεσού.

Όπως ανέφερε στην ομιλία της η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα. Μαρίνα Χατζημανώλη, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας προσέδωσε και προσδίδει μεγάλη σημασία στην επαναλειτουργία, της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, η οποία πριν από δύο χρόνια, έγινε πραγματικότητα και η οποία αγκαλιάστηκε από το επιβατικό κοινό με τεράστια επιτυχία, ξεπερνώντας κάθε επιθυμητή προσδοκία. Κατά την περσινή περίοδο, ταξίδεψαν 7407 επιβάτες και 455 κατοικίδια ζώα, ενώ μεταφέρθηκαν 2496 συνοδευόμενα οχήματα. Η Υφυπουργός τόνισε ότι «από τους αριθμούς αυτούς, φαίνεται ότι η θαλάσσια επιβατική σύνδεση, έχει πετύχει τον σκοπό της, δημιουργώντας ένα νέο τμήμα τουριστικής αγοράς για τους εν λόγω ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν από και προς την Κύπρο και την υπόλοιπη ηπειρωτική Ευρώπη, με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και δίκυκλα, προσφέροντας ένα εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς, ο οποίος για 2 και πλέον δεκαετίες δεν υπήρχε».

Το οχηματαγωγό επιβατικό πλοίο ‘DALEELA’ το οποίο εκτελούσε τις δύο προηγούμενες χρονιές την υπηρεσία της επιβατικής σύνδεσης, θα παραμείνει το ίδιο και φέτος, παρέχοντας βελτιωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό. Την φετινή χρονιά, η Ανάδοχος Εταιρία αποφάσισε όπως τα δρομολόγια από την Κύπρο αναχωρούν από το λιμάνι Λεμεσού και το πρώτο σαλπάρισμα του πλοίου θα γίνει στις 29 Μαΐου από την Λεμεσό, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά προς Λεμεσό είναι προγραμματισμένο για τις 3 Σεπτεμβρίου. Το σύστημα κρατήσεων και αγοράς εισιτηρίων, θα ανοίξει την Τετάρτη 17 οπότε οι πολίτες θα μπορούν να προβαίνουν στις σχετικές διευθετήσεις, έτσι ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν την φετινή καλοκαιρινή περίοδο με την υπηρεσία της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης.

Αναφερόμενη στο κατά πόσο η γραμμή θα καταστεί βιώσιμη, η κα. Χατζημανώλη είπε ότι «οι μέχρι τώρα προβλέψεις και στοιχειά αναφορικά με τη βιωσιμότητα της γραμμής μακροπρόθεσμα είναι θετικά, οπότε, ευχής έργον είναι μετά την λήξη της επιδοτούμενης υπηρεσίας να υπάρξει ενδιαφέρον από την βιομηχανία, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η θαλάσσια συνδεσιμότητα Κύπρου-Ελλάδας, καθώς επίσης η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας να καταστεί το έναυσμα για την θαλάσσια σύνδεση της Κύπρου και με άλλες γειτονικές χώρες στο εγγύς μέλλον».

Επεσήμανε ότι το Υφυπουργείο Ναυτιλίας θα χαιρετήσει οποιαδήποτε προσπάθεια για να προστεθεί μόνιμα ένα θαλάσσιο επιβατικό δρομολόγιο Κύπρου – Ελλάδας, ή και με άλλη χώρα γειτονική. «Παρ’ όλα αυτά» πρόσθεσε, «η μόνιμη προσθήκη ενός θαλάσσιου επιβατικού δρομολογίου από και προς της Κύπρο θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, όπως π.χ. την ζήτηση που θα είχε η γραμμή, η συχνότητα των δρομολογίων και η οικονομική βιωσιμότητα των μεταφορέων. Θεωρώ ότι με την πρωτοβουλία αυτή, έχουμε βάλει τη μαγιά για να καταστεί η γραμμή βιώσιμη».

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας κλείνοντας ευχαρίστησε όλες τις κρατικές Υπηρεσίες και Τμήματα της Δημοκρατίας καθώς και την DP World, για την άψογη συνεργασία και τον συντονισμό που υπήρξε και υπάρχει, αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται στα λιμάνια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς τους συνεργάτες της στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας, καθώς και τους κ.κ. Χαράλαμπο Μανώλη και Ηλία Σούλη από Scandro Holding Ltd, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν και καταβάλλουν, ώστε να επιτύχει και φέτος το εγχείρημα της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης, με απώτερο σκοπό την εύρυθμη λειτουργία και βιωσιμότητα της γραμμής, αλλά και για την ποιοτική εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ