Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΣτις στρατηγικές επενδύσεις το νέο mega φωτοβολταϊκό πάρκο στη Θεσσαλία

Στις στρατηγικές επενδύσεις το νέο mega φωτοβολταϊκό πάρκο στη Θεσσαλία


Την ανάπτυξη  Φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 250,00443 MWp της QAIR ΕΛΛΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. στη Θεσσαλία  ενέκρινε χτες Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να επιταχυνθεί σημαντικά η διαδικασία αδειοδοτήσεων.

Η νέα επενδυτική πρόταση, για την οποία, μάλιστα, υπήρχαν τοπικές αντιδράσεις, αφορά στην κατασκευή, εγκατάσταση και λειτουργία ενός Φωτοβολταϊκού Σταθμού συνολικής ισχύος 250,00443 MWp με τις προβλεπόμενες θέσεις εγκατάστασης να βρίσκονται στη θέση «Καλλιθέα», της Π.Ε. Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο ηλιακός σταθμός θα παράγει συνολικά 426,758GWh ενέργειας κατ’ έτος και θα συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην αύξηση του μεριδίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 160 εκ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 30 νέες θέσεις εργασίας πλήρους και μερικής απασχόλησης.

Να σημειωθεί ότι η Qair είναι ένας ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας (IPP), ο οποίος εκμεταλλεύεται 500 MW ενεργητικού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. Ο όμιλος βρίσκεται στη φάση κατασκευής και χρηματοδότησης για 700 MW και επίσης αναπτύσσει 3 GW περιουσιακών στοιχείων για μελλοντικές αναπτύξεις, στην καρδιά των 16 περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται.

Σημειώνεται ότι η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων  συνεδρίασε υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη, του Υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, του Υπουργού Επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσου, του Αναπληρωτή Υπουργoύ Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, του Υφυπουργού Αρμόδιου για την Εξωτερική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια κ. Κώστα Φραγκογιάννη, του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, του Γ.Γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ κ. Ορέστη Καβαλάκη και του Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας κ. Γιάννη Σμυρλή.

Επίσης σε ό,τι αφορά «πράσινες» επενδύσεις ενέκρινε και την  «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων» της ΕΛΒΙΟΚ M.A.E.

H επενδυτική πρόταση αφορά στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων,  η οποία αποτελείται από Χώρο Υγειονομικής Ταφής Βιομηχανικών Αποβλήτων καθώς και από επιπλέον εξειδικευμένα έργα υποδομής. Οι εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν σε χώρο συνολικής έκτασης 148.000 τ.μ. σε αγροτεμάχια του Δήμου Τανάγρας. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 32 εκ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 50 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ