Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΣτις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΙΣΑ ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΝ, Μανώλης Γραφάκος –...

Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΙΣΑ ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΝ, Μανώλης Γραφάκος – Με τη διαδικασία του «κατ’ επείγοντος» η αποκατάσταση από την πυρκαγιά

Στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ ΟΤΑ) στον Μουζουρά, βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 10/06/2024, ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Απορριμμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Μανώλης Γραφάκος

Τον κ. Γενικό συνόδευσε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, όπου μαζί με άλλους εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες της Επιχείρησης, πραγματοποίησαν αυτοψία στο κτίριο πρώτης υποδοχής αποβλήτων ανακύκλωσης και σύμμεικτων απορριμμάτων, που το πρωί της Κυριακής 09/06παραδόθηκε στις φλόγες. Ο κ. Γραφάκος διαπίστωσε το μέγεθος της φθοράς που έχει υποστεί το κτίριο και σε δηλώσεις που ακολούθησαν εγγυήθηκε τη βέλτιστη και ταχύτερη λύση για την αποκατάσταση των ζημιών και επαναλειτουργία του τμήματος:

«Με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος και με πόρους της πολιτείας θα αποκαταστήσουμε τη λειτουργία της μονάδας. Υπολογίζουμε ότι εντός 10 ημερών, θα έχουμε την προσέγγιση του κόστους και η πολιτεία, το ΥΠΕΝ και ο Υπουργός κ. Σκυλακάκης δεσμευόμαστε να βρούμε τους απαραίτητους πόρους», σημείωσε ο κ. Γενικός ως προς τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα ενώ δεν παρέλειψε να ανακοινώσει ότι η ΔΕΔΙΣΑ αν κινηθεί γρήγορα, θα ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα “τρέξει” το επόμενο διάστημα μέσω ΕΣΠΑ, για τη συνολική αναβάθμιση των υποδομών της.

Από τη μεριά του ο κ. Σημανδηράκης, αφού ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα για την άμεση κινητοποίησή του και την ουσιαστική συνδρομή του Υπουργείου, συνολικά, στην άμεση αντιμετώπιση της απρόοπτης πρόκλησης ανέφερε:«Η παρουσία σήμερα, εδώ, του κ. Γενικού, έχει σκοπό να συμφωνήσουμε και να διαχειριστούμε την επαναλειτουργία του εργοστασίου, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία της ΔΕΔΙΣΑ πανελλαδικά», σημείωσε ο Δήμαρχος Χανίων, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για την διαχείριση των απορριμμάτων, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως η όποια διαδικασία δεν πρόκειται να προκαλέσει πρόβλημα στην αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων μέσα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από σχετικό αίτημα του κ. Σημανδηράκη, η ΔΕΔΙΣΑ και οι Δήμοι του Νομού που εξυπηρετούνται στη διαχείριση των αποβλήτων τους, δεν θα καταβάλουν το τέλος ταφής για τα υπολείμματα των απορριμμάτων τους, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών από την πυρκαγιά, όπως ανακοίνωσε επιπλέον ο κ. Γραφάκος.


Μετά την αυτοψία στο σημείο που προκλήθηκε η πυρκαγιά, ακολούθησε σύσκεψη στο κτίριο διοίκησης της ΔΕΔΙΣΑ, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Βουλευτή Χανίων, Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Περιβάλλοντος και Αντιπροέδρου Δ.Σ. της ΔΕΔΙΣΑ, Μιχάλη Τσουπάκη, του Προέδρου της Επιχείρησης, Νίκου Ηλιάκη, του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΔΙΣΑ, Κωνσταντίνου Πατεράκη, του Δημοτικού Συμβούλου Χανίων και εργαζομένου στην Επιχείρηση, Νίκου Μπουρμπάκη καθώς και του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χανίων, Ξενοφώντα Τσιλιμιγκάκη.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ