Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτη Θεσσαλονίκη για το «Fly Over», ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδ.Νικολακόπουλος

Στη Θεσσαλονίκη για το «Fly Over», ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδ.Νικολακόπουλος

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, καθώς συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Συμβουλίου, το οποίο παρακολουθεί την πρόοδο των εργασιών, στο υπό κατασκευή αναπτυξιακό έργο της «Αναβάθμισης της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού με Σ.Δ.Ι.Τ. (Fly Over)», παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, των Υφυπουργών, κ.κ Νίκου Ταχιάου και Βασίλη Οικονόμου, του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμοδίου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και άλλων φορέων. 

Όπως τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος, πρόκειται για ένα μεγάλο έργο υποδομής, που θα δώσει «ανάσα» στα κυκλοφοριακά προβλήματα και θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια όσον αφορά στις μετακινήσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα. Ήδη, καταρτίστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης Ειδικός Σχεδιασμός εντατικής τροχονομικής αστυνόμευσης και διευκόλυνσης της κυκλοφορίας επί της Περιφερειακής Οδού, ενώ έχουν ενισχυθεί οι υπηρεσίες με επιπλέον 100 άτομα. 

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Ειδικός Σχεδιασμός έχει κάποιους επί μέρους στόχους όπως, την ταχύτατη αποκατάσταση της κυκλοφορίας επί της Περιφερειακής Οδού, σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος που προκαλεί κυκλοφοριακή συμφόρηση (τροχαίο ατύχημα/ακινητοποιημένο όχημα λόγω μηχανικής βλάβης), την απόδοση στην κυκλοφορία εντός του πολεοδομικού ιστού πρόσθετων λωρίδων κυκλοφορίας, όπου το προηγούμενο διάστημα καταλαμβάνονταν από παράνομες σταθμεύσεις οχημάτων, καθώς και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας με διάθεση τροχονόμων ή/και δικυκλιστών της Τροχαίας σε κομβικές σηματοδοτούμενες διασταυρώσεις, τις ώρες αιχμής.

Σύμφωνα με τον κ. Υφυπουργό, σε καθημερινή βάση και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, διατίθενται οχήματα της τροχαίας και γερανοφόρα οχήματα, με αποκλειστικό αντικείμενο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και τη συνεχή κίνηση στην Περιφερειακή Οδό και τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης σε περίπτωση οδικού συμβάντος, ενώ, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης έχει δεχθεί συγχαρητήρια για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει. Επιπλέον, διατίθενται πεζοί τροχονόμοι και εποχούμενες περιπολίες για την παροχή συνδρομής στο Ε.Κ.Α.Β. για τη διακομιδή περιστατικών, διαμέσου της επιλογής εναλλακτικών δρομολογίων, προς όφελος τελικά των ίδιων των πολιτών. 

«Συνεχίζουμε την ενίσχυση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να μπορεί να ανταποκρίνεται, όχι μόνο στο επίπεδο της Τροχαίας, αλλά και στις γενικότερες μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν», κατέληξε σχετικά ο Ανδρέας Νικολακόπουλος. 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ