Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΣτα 15 πλοία ο στόλος της Aegean Shipping

Στα 15 πλοία ο στόλος της Aegean Shipping

Στην… εκπνοή του 2020 ο Γιώργος Μελισσανίδης έκανε την… κίνηση της χρονιάς για την Aegean Shipping. Η ναυτιλιακή του, ανακοίνωσε ότι στις 24 Δεκεμβρίου, άσκησε το δικαίωμα της option που είχε για την απόκτηση τρίτου πλοίου και υπέγραψε επιστολή προθέσεως για το χτίσιμο ενός ακόμη πλοίου, στη συμφωνία με τα ναυπηγεία της Cosco. Η συμφωνία, η οποία είχε υπογραφεί στις 30 Σεπτεμβρίου, φέτος, αφορούσε την κατασκευή δύο (συν ένα) δεξαμενοπλοίων και, ουσιαστικά διπλασιάστηκε.

Με την πρόσθεση αυτών των τεσσάρων στόλων της Aegean, ο στόλος της πλέον θα ανέρχεται σε 15 πλοία -εκ των οποίων τα 12 θα είναι νεότευκτα, την τελευταία 4ετία στα ναυπηγεία της Cosco- στο σύνολό του νεότευκτος, με μέσο όρο ηλικίας τα 2,9 έτη.

Η ναυτιλιακή επισημαίνει ότι όλα τα πλοία της και ειδικά οι νέες αγορές, είναι κατασκευασμένα και πιστοποιημένα να πληρούν τις υψηλότερες, φιλικές προς το περιβάλλον, προδιαγραφές, ενισχύοντας της δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο πλοιοκτήτης, Γ. Μελισσανίδης δήλωσε υπερήφανος για προσωπικό της Aegean που κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για την υλοποίηση του οράματός του.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ