Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣτα Νησιά Μάρσαλ μεταφέρει την "κόντρα" με την Performance Shipping ο Γ....

Στα Νησιά Μάρσαλ μεταφέρει την “κόντρα” με την Performance Shipping ο Γ. Οικονόμου

Στις δικαστικές αίθουσες έχει μεταφερθεί η κόντρα του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου με την οικογένεια Παληού για τη ναυτιλιακή Performance Shipping. Τελευταία εξέλιξη της «κόντρας» αφορά τις νομικές διαδικασίες που ξεκίνησε ο Γιώργος Οικονόμου στο Ανώτατο Δικαστήριο της Δημοκρατίας των Νήσων Μάρσαλ, καταθέτοντας αγωγή, μετά την απόρριψη της αντίστοιχης αγωγής που είχε καταθέσει στις ΗΠΑ.

Σε ενημέρωση που κατέθεσε προ ημερών στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η Sphinx αποκάλυψε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης απέρριψε την αγωγή του Οκτωβρίου με την αιτιολογία ότι η Νέα Υόρκη δεν είχε δικαιοδοσία επί των εναγόμενων. Το Δικαστήριο δεν έφτασε στην ουσία της αγωγής, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως τον περασμένο Οκτώβριο ο Έλληνας εφοπλιστής κατέθεσε μήνυση σε βασικούς μετόχους και μέλη του ΔΣ της ναυτιλιακής κατηγορώντας τους για υποτιθέμενη «παράβαση των καθηκόντων τους έναντι των μετόχων κυριαρχώντας στον έλεγχο ψήφου της εταιρείας μέσω μιας διπλής ιδιοκτησιακής δομής» που διατηρούν. Σύμφωνα με την καταγγελία, η οικογένεια του ιδρυτή της Performance, Συμεών Παληού, ελέγχει σήμερα σχεδόν το 90% της δύναμης ψήφου της εταιρείας. Ο Έλληνας εφοπλιστής έχει ζητήσει από το δικαστήριο να ακυρώσει τη διαδικασία μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκαν ανταλλαγές μετοχών από τον Δεκέμβριο του 2021 έως το 2022, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η συγκεκριμένη ιδιοκτησιακή δομή.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Performance είχε ζητήσει μέσω των δικηγόρων της από το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης να απορρίψει την αγωγή που κατέθεσε ο πλοιοκτήτης κατά των διευθυντών και στελεχών της. Πάντως η διοίκηση της εταιρείας ισχυρίζεται ότι o Γιώργος Οικονόμου έγινε μέτοχος της εταιρείας με μοναδικό σκοπό να κινηθεί νομικά εναντίον της.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ