Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣοφία Εφραίμογλου: Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των...

Σοφία Εφραίμογλου: Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών που εξάγουν προϊόντα στο Μαυροβούνιο

«Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών που εξάγουν προϊόντα στο Μαυροβούνιο. Οι ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε τομείς, όπως τα πετρελαιοειδή, οι τράπεζες, ο τουρισμός και η ενέργεια. Πάνω σε αυτές τις βάσεις, έχουμε τη δυνατότητα να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε τη διμερή συνεργασία. Οι προοπτικές για την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου είναι ιδιαίτερα ευοίωνες». Αυτά ανέφερε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, στο φόρουμ «Greece – Montenegro: Business & Investment Opportunities – Networking» που διοργάνωσε, πρόσφατα, το επιμελητήριο στο «Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος», σε συνεργασία με την Enterprise Greece, το Οικονομικό Επιμελητήριο του Μαυροβουνίου και με την υποστήριξη του Enterprise Europe Network (EEN-Hellas 2025).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Οικονομικού Επιμελητηρίου του Μαυροβουνίου.

Αναφερόμενη στη νέα συνεργασία που εγκαινιάζεται μεταξύ του ΕΒΕΑ και του Επιμελητηρίου Μαυροβουνίου, με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο επιμελητηρίων, η κ. Εφραίμογλου σημείωσε ότι «Με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο επιμελητηρίων, επιδιώκουμε να υποστηρίξουμε την αποτελεσματικότερη προσέγγιση και δικτύωση των μελών μας. Να συμβάλουμε στην καλλιέργεια γόνιμων επαφών και να στηρίξουμε την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με αμοιβαία οφέλη. Το ΕΒΕΑ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δράσεων, που ανταποκρίνονται σε κάθε επιχειρηματική ανάγκη. Από την παροχή αξιόπιστης πληροφόρησης για αγορές του εξωτερικού, μέχρι τη διοργάνωση στοχευμένων επιχειρηματικών αποστολών και διμερών συναντήσεων. Η αξιοποίηση του θεσμικού ρόλου του ΕΒΕΑ, καθώς και της τεχνογνωσίας του θα συμβάλει στην προώθηση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Μαυροβουνίου».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπογράφηκε, επίσης, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Enterprise Greece και της Montenegrin Investment Agency. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες για την αγορά του Μαυροβουνίου και της Ελλάδας και στο τέλος ακολούθησαν συναντήσεις δικτύωσης μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών.

Στην εκδήλωση πραγματοποίησαν χαιρετισμό, εκτός από την πρόεδρο, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece, Δημήτρης Σκάλκος, η πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου του Μαυροβουνίου, Νίνα Ντράκιτς και η διευθύντρια της Montenegrin Investment Agency, Σνεαζάνια Ντουρόβιτς.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ