Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣι Τζινπίνγκ: Η Κίνα να υπολογίζει μόνο στον εαυτό της για να...

Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα να υπολογίζει μόνο στον εαυτό της για να αναπτυχθεί

Στην εκτίμηση πως η Κίνα πρέπει να ενισχύσει τις δυνατότητές της παραγωγής και να μπορεί να το κάνει μόνη της, προχώρησε ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

“Λέω συχνά πως υπάρχουν δύο (κρίσιμα) πράγματα να διασφαλίσουμε: το πρώτο είναι το μπολ φαγητού της Κίνας”, υπογράμμισε κατά την ετήσια σύνοδο του κοινοβουλίου, αναφερόμενος στην επισιτιστική ασφάλεια.

“Το δεύτερο, είναι να οικοδομήσουμε έναν ισχυρό βιομηχανικό τομέα”, εκτίμησε ο Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με τις δηλώσεις που δημοσιεύει σήμερα η Λαϊκή Ημερησία, το όργανο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος.

“Μία μεγάλη χώρα 1,4 δισ. κατοίκων δεν πρέπει να υπολογίζει παρά μόνο στον εαυτό της προκειμένου να επιλύσει αυτές τις δύο προβληματικές”, δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος. “Οι διεθνείς αγορές δεν μπορούν να μας προστατεύσουν.”

Μιλούσε χθες Κυριακή στο Πεκίνο στους βουλευτής της Ζιανγκσού, μιας από τις πιο ανεπτυγμένες οικονομικά παραθαλάσσιες επαρχίες.

Η ανάπτυξη κρίσιμων τομέων θα επιτρέψει στην Κίνα να γίνει “μια μεγάλη σύγχρονη σοσιαλιστική χώρα απ΄όλες τις πλευρές” δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ σύμφωνα με άλλες δηλώσεις που δημοσιοποίησε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ