Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε φορείς παροχής κοινωνικού έργου θα διατεθούν μέσω της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας...

Σε φορείς παροχής κοινωνικού έργου θα διατεθούν μέσω της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας δωρεές ξενοδοχειακού εξοπλισμού

Σε φορείς παροχής κοινωνικού έργου θα διατεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα πάνω από 55.000 τεμάχια διαφορετικών ειδών ξενοδοχειακού υλικού μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Την Περιφέρεια προσέγγισαν για το σκοπό αυτό πριν από λίγους μήνες δύο ξενοδοχειακές επιχειρήσεις από την Κεντρική Μακεδονία που έχουν διακόψει την δραστηριότητά τους και επιθυμούσαν να δωρίσουν διάφορα είδη, από έπιπλα και είδη ιματισμού μέχρι πολλά διαφορετικά αντικείμενα, σε διάφορες δομές ή σε φορείς. Η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα και προχώρησε στην τυποποίηση μιας διαδικασίας μέσω της οποίας όσοι ενδιαφέρονται θα κοινοποιούν στην περιφέρεια τι πρόκειται να δωρίσουν και στη συνέχεια η Περιφέρεια θα καλεί τους φορείς παροχής κοινωνικού έργου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Η διαδικασία αυτή παρουσιάστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου. Όπως έγινε γνωστό, η δράση φέρει την ονομασία “Μέλημα – Γέφυρες Αλληλεγγύης” και αφορά ουσιαστικά τη δημιουργία μιας πλατφόρμας – γέφυρας μεταξύ φορέων παροχής κοινωνικού έργου και ιδιωτικού τομέα. Η δράση ξεκινά με τις δωρεές ξενοδοχειακού υλικού και στόχος της Περιφέρειας είναι η επέκτασή της και η δρομολόγηση της ψηφιοποίησης της πλατφόρμας ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι φορείς του ιδιωτικού τομέα να ενημερώνουν για τέτοιες ενέργειες την περιφέρεια και όσο το δυνατόν περισσότεροι κοινωνικοί φορείς και σύλλογοι να δηλώνουν στην περιφέρεια τις ανάγκες που μπορούν να καλυφθούν.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι η εν λόγω δράση εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την κοινωνική αλληλεγγύη, που, όπως είπε, είναι η σταθερά κορυφαία προτεραιότητα της Περιφέρειας με σκοπό την υποστήριξη των ευάλωτων πολιτών. Αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην κοινωνική αλληλεγγύη και τη στήριξη των αδύναμων πολιτών ενώ για το “Μέλημα” είπε ότι η νέα πρωτοβουλία ενεργοποιεί κυρίως τον ιδιωτικό τομέα προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών. Απηύθυνε τέλος ανοιχτό κάλεσμα σε εταιρείες, επιχειρήσεις και ιδιώτες καλώντας τους να την υποστηρίξουν στην πράξη.

Η κ. Δερμεντζοπούλου επισήμανε από την πλευρά της ότι η Περιφέρεια απευθύνεται επίσης σε φορείς παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, είτε πρόκειται για δημόσιους φορείς, σχολεία, νοσοκομεία, δομές προστασίας γυναικών, παιδιών, ακόμη και την αστυνομία το λιμενικό, είτε άλλα νομικά πρόσωπα, φιλανθρωπικούς συλλόγους, σωματεία που υποστηρίζουν ευάλωτες ομάδες ή υλοποιούν κάποια άλλη κοινωνική παρέμβαση. Τόνισε ότι γραφεία της αντιπεριφέρειας θα ξεκινήσουν από σήμερα να αποστέλλουν σε όλους τους φορείς τον κατάλογο των ειδών που φυλάσσονται σε αποθήκη και βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και πρόσθεσε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2313330802, 2313330804 και 2323330930 καθώς και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Antiperifereiarxis-ygeias@pkm.gov.gr.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ