Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣε πολύ ισχυρή θέση η Danaos του Γ. Κούστα

Σε πολύ ισχυρή θέση η Danaos του Γ. Κούστα

«Οικονομικά η Danaos βρίσκεται σε πολύ ισχυρή θέση και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να αναπτύξουμε τις βασικές μας δραστηριότητες όταν εμφανίζονται ευκαιρίες». Αυτό τόνισε ο CEO της Danaos Corporation, Δρ Γιάννης Κούστας, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου και δεύτερου τριμήνου για το 2021.

Αναφερόμενος στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων, ο κ. Κούστας σημείωσε πως «διατήρησε τη θετική της δυναμική, η οποία αντανακλάται σε αυξανόμενες τιμές τόσο για τα εμπορευματοκιβώτια όσο και για τα ναύλα πλοίων. Η Danaos συνεχίζει να εξασφαλίζει ναύλωση για τα πλοία της για περιόδους μεταξύ τριών και πέντε ετών».

Ειδικότερα για το β’ τρίμηνο του έτους η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα ύψους 68,9 εκατ. δολαρίων, έναντι 42,5 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση κατά 62,1%. Παράλληλα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 146,4 εκατ. δολάρια έναντι 116,8 εκατ. δολάρια το 2020.

Όσον αφορά το α’ εξάμηνο, η ναυτιλιακή γνωστοποίησε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ύψους 126,9 εκατ. δολαρίων έναντι 75,8 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.  

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ