Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΣε πλήρη εφαρμογή από το Σεπτέμβριο δράσεις στα σχολεία για αντιμετώπιση παχυσαρκίας

Σε πλήρη εφαρμογή από το Σεπτέμβριο δράσεις στα σχολεία για αντιμετώπιση παχυσαρκίας

Από Σεπτέμβριο σε όλα τα σχολεία θα υπάρξουν δράσεις για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος ‘Ασκησης και Υγιεινής Διατροφής / Αντιμετώπιση Παιδικής Παχυσαρκίας. Σήμερα το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε 59 σχολεία.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη, Αγαπηδάκη, που επισκέφθιηκε ένα τέτοιο σχολείο στη Σύρο στο πλαίσιο της περιοδείας της σε νησιά του Αιγαίου, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

«Το μεγάλο μας στοίχημα είναι χτίσουμε έναν υγιή πληθυσμό και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε όταν τα παιδιά έχουν ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή», τόνισε από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό σχολείο Ερμούπολης, ένα από τα σχολεία που υλοποιούν κατά την δοκιμαστική φάση του προγράμματος την εφαρμογή των εργαλειοθηκών για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας στα σχολεία στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος ‘Ασκησης και Υγιεινής Διατροφής / Αντιμετώπιση Παιδικής Παχυσαρκίας.

Η κυρία Αγαπηδάκη είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειρήνη Τσαβαλά και να συμμετάσχει με τους μικρούς μαθητές σε επιμορφωτικά παιχνίδια για μια ισορροπημένη διατροφή. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η εκπαίδευση των δασκάλων έχει ήδη ολοκληρωθεί και «η καθολική εφαρμογή των εργαλειοθηκών σε όλες τις σχολικές μονάδες της επικράτειας αναμένεται να υλοποιηθεί από Σεπτέμβριο, με τη νέα σχολική χρονιά».

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας υλοποιείται σε συνεργασία με την UNICEF με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Ακολούθως, επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Αλέξη Αθανασίου. Εν συνεχεία, μετέβη διαδοχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου “Βαρδάκειο & Πρώιο” και στο Κέντρο Υγείας στην Ερμούπολη, όπου είχε μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση με τον διοικητή, Νικόλαο Ρούσα, το Διοικητικό συμβούλιο, τους διευθυντές του Χειρουργικού και Παθολογικού Τομέα καθώς και το προσωπικό.

«Εργαζόμαστε καθημερινά και κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια για την αναβάθμιση των νοσοκομείων. Υπάρχει μια πολύ βασική στόχευση στο να καλύψουμε τα κενά στο ΕΣΥ», δήλωσε μεταξύ άλλων η κυρία Αγαπηδάκη. 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή εξελίσσεται το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει γίνει ποτέ στη χώρα: Αναβαθμίζονται και ανακαινίζονται 80 νοσοκομεία και 156 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα», προσθέτοντας ότι ήδη στη Μήλο όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες υπεγράφησαν σημαντικές συμβάσεις για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση Κέντρων Υγείας, ΠΠΙ και Γ.Ν. στις Κυκλάδες, ανάμεσά τους και το έργο που αφορά την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό κτιριακών εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο».

Το εν λόγω έργο αφορά στην ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και ειδικότερα, των Νοσηλευτικών Μονάδων Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα, της Καρδιολογικής, Παιδιατρικής και Μαιευτικής Νοσηλευτικής Μονάδας, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας. Υπενθυμίζεται ότι υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Next Generation EU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των δράσεων και έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η κυρία Αγαπηδάκη, στο πλαίσιο της περιοδείας της πραγματοποίησε ομιλία για την Δημόσια Υγεία και παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ», όπου μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία της Πρόληψης στη Δημόσια Υγεία, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου που ξεκινάει άμεσα, καθώς υπογράφηκε η σχετική ΚΥΑ από το Υπουργείο Υγείας και τα συναρμόδια υπουργεία.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ