Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣε επενδυτικό κρεσέντο η Pantheon Tankers: Τέσσερα δεξαμενόπλοια σε 15 ημέρες

Σε επενδυτικό κρεσέντο η Pantheon Tankers: Τέσσερα δεξαμενόπλοια σε 15 ημέρες

Συνεχίζει να ενισχύει τον στόλο της η Pantheon Tankers, συμφερόντων Άννας Αγγελικούση, φτάνοντας με τις νέες παραλαβές τα τριάντα εννέα δεξαμενόπλοια με την συνολική χωρητικότητα να διαμορφώνεται στα 5.918.896 dwt.

Ειδικότερα, η εταιρεία παρέλαβε τρία chemical tankers, τα “Sea Fractus”, “Sea Nimbus”, “Sea Caelum”. Πιο συγκεκριμένα, στις 3 Οκτωβρίου η ναυτιλιακή εταιρεία παράλαβε το tanker “Sea Fractus” (45999 MT) και στις 4 Οκτωβρίου παρέλαβε στο Zeebrugge τα tankers “Sea Nimbus” (39999 MT) & “Sea Caelum” (45999 MT). Τα εν λόγω πλοία έχουν κατασκευαστεί το 2016 και το 2017 στο νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard του ομίλου HD Hyundai.

Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου η εταιρεία ολοκλήρωσε το ναυπηγικό πρόγραμμα που “έτρεχε” στα κινεζικά ναυπηγεία New Times Shipbuilding Co, με την παράδοση των δύο suezmax δεξαμενόπλοιων με ελληνική σημαία 157.000 dwt, το “Sea Sapphire” και το “Sea Onyx”.

Σημειώνεται πως από την αρχή του έτους η ναυτιλιακή έχει παραλάβει συνολικά δώδεκα τάνκερ.

Η Pantheon Tankers, δραστηριοποιείται στα δεξαμενόπλοια, στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου-LNG αλλά και στα φορτηγά πλοία. Εκτός από την Pantheon Tankers, η Άννας Αγγελικούση και οι γιοι της Φραγκίσκος και Αντώνης Κανελλάκη έχουν τις εταιρείες Alpha Gas με πέντε πλοία μεταφοράς LNG και τρία υπό ναυπήγηση, και την Alpha Bulkers με 15 φορτηγά.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ