Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣεισμός: Εφιαλτικός ο απολογισμός των θυμάτων -Νέα διάσωση από την ελληνική αποστολή 

Σεισμός: Εφιαλτικός ο απολογισμός των θυμάτων -Νέα διάσωση από την ελληνική αποστολή 

Ο απολογισμός του σεισμού που έπληξε τη Δευτέρα την Τουρκία και τη Συρία ξεπέρασε τους 9.500 θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. 

Στην Τουρκία, από τα χαλάσματα έχουν ανασυρθεί 6.957 νεκροί σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, και άλλοι 2.547 νεκροί έχουν ανασυρθεί στη Συρία, σύμφωνα με τις αρχές και μέλη των υγειονομικών υπηρεσιών. 

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια. 

Πριν από λίγο η ελληνική αποστολή στην Τουρκία ανέσυρε ζωντανό ένα ακόμη άτομο από τα συντρίμμια ενός κτηρίου με τον συνολικό αριθμό των διασωθέντων από τους Έλληνες να φτάνουν τους τέσσερις. Η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης καταβάλει τα μέγιστα στην επαρχία Χατάι της Αντιόχειας.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ανασύρθηκε έχοντας τις αισθήσεις ένας 15χρονος. Ταυτόχρονα, τα μέλη της πρώτης ελληνικής αποστολής που επιχειρούν σε διαφορετικά σημεία συνεχίζουν για δεύτερη μέρα τις προσπάθειες τους κόντρα στον χρόνο και την παγωνιά. 

Δεύτερη ομάδα ΕΜΑΚ στην Τουρκια

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να στείλει ακόμα ένα κλιμάκιο για βοήθεια στην δοκιμαζόμενη, από τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού Τουρκία, το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα καθώς πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται να φύγουν για την Τουρκία δυνάμεις από τη 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκης), 15 Πυροσβέστες και 3 άτομα από το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η αποστολή της ΕΜΑΚ έχει απεγκλωβίσει ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών, μια γυναίκα, ένα αγόρι 15 ετών και δύο κορίτσια 9 και 7 ετών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ