Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKS"Σβηστός"... διαχειριστής ο Τσιτσιπάς, παγκόσμιας κλάσης

“Σβηστός”… διαχειριστής ο Τσιτσιπάς, παγκόσμιας κλάσης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που βρίσκεται ήδη στον ημιτελικό του Open της Αυστραλίας, για μία ακόμη φορά διαφημίζει τη χώρα μας και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει ξανά τη σπουδαία, παγκόσμια κλάση του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής συνέτριψε με 3-0 σετ τον Γιανίκ Σίνερ και πήρε το εισιτήριο για τους καλύτερους 4 της διοργάνωσης, για δεύτερη διαδοχική φορά και τρίτη συνολικά στη καριέρα του.

Στον σημερινό προημιτελικό μπορούσες σε κάθε μπαλιά να καταλάβεις τη διαφορά των δύο παικτών, να αποτυπώνεται.

Χωρίς ιδιαίτερα θεαματικά χτυπήματα, ο Στέφανος επικράτησε χάρη στο εξαιρετικό του σερβίς, που απενεργοποίησε τον αντίπαλο.

Όχι γιατί ο Τσιτσιπάς έβγαλε αμέτρητους άσους, αλλά επειδή η έντασή του υποχρέωνε τον Ιταλό σε κακές πρώτες απαντήσεις, δίνοντας την ευκαιρία στον πρωταθλητή μας να τελειώνει, στο επόμενο χτύπημα τον πόντο.

Πολύ απλά, από το σερβίς- οβίδα (!), αν και δεν ήταν άσος, οι πιθανότητες γίνονταν συντριπτικά υπέρ του.

Στην πραγματικότητα ο σημερινός αγώνας κρίθηκε δηλαδή στα δεύτερα χτυπήματα του Τσιτσιπά.

Από την άλλη, στα γκέϊμ που σέρβιρε ο Ιταλός, το παιχνίδι δεν ήταν τόσο καλό.

Σε γενικές γραμμές, στο ανοικτό παιχνίδι, όποτε χρειάστηκαν περισσότερες από τρεις τέσσερις μπαλιές, κρίθηκαν λίγοι πόντοι. Δεν πρέπει να μέτρησα ούτε καν διψήφιο νούμερο πόντων, που «αποφασίστηκαν» από παιχνίδι διαρκείας.

Αυτό συνέβη επειδή ο Τστσιπάς ήταν πολύ καλύτερος, στα γκέϊμ που σέρβιρε ο ίδιος, αλλά και επειδή δεν είχε πολλές καλές απαντήσεις όταν περίμενε το σερβίς του Σίνερ.

Όχι επειδή δεν μπορούσε, αλλά γιατί φαινόταν πως έκανε την απαιτούμενη διαχείριση. Να μην πιεστεί ενόψει του ημιτελικού, που φαινόταν εξ αρχής ότι θα καταφέρει να περάσει.  

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν έχασε καθόλου το ρυθμό του και μετά από 2 ώρες και 6 λεπτά έκλεισε λοιπόν θέση στα ημιτελικά.

Στον επόμενο γύρο, για να σφραγίσει την πρόκρισή του στον τελικό θα πρέπει να βελτιώσει την απόδοσή του, κάτι που μοιάζει μάλλον δεδομένο, καθώς η σημερινή πρόκριση κατακτήθηκε, επί τους ουσίας, «σβηστά», σε αντίθεση με τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στον Τέϊλορ Φριτζ.       

Ο Τσιτσιπάς μάλιστα αποκάλυψε ότι διέψευσε ακόμα και τον γιατρό του, ο οποίος πίστευε ότι λόγω της επέμβασης στον αγκώνα, δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί στη διοργάνωση… Και κερδίζει και διαχειρίζεται τις δυνάμεις του και γράφει κάθε φορά ιστορία.

Με την ψυχολογία στα ύψη ο Τσιτσιπάς έφυγε για τους 4, στον πέμπτο ημιτελικό Grand Slam της καριέρας του.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ