Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Σήμερα οι αποφάσεις για τα νέα μέτρα εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα

Σήμερα οι αποφάσεις για τα νέα μέτρα εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις της για τη χρήση μάσκας ξανά στους εξωτερικούς χώρους, μετά την εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού και των φαινόμενων συνωστισμού, την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει τον πλανήτη και αρχίζει να εξαπλώνεται και στη χώρα μας.

Ήδη τα κρούσματα κορωνοϊού τα τελευταία 24ωρα εκτοξευτήκαν και από τα 771 που είχαν καταγραφεί από τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 4 Ιουλίου είχαμε μια εκρηκτική αύξηση και φτάσαμε χθες 7 Ιουλίου στα 1820. Οι ειδικοί μάλιστα εκτιμούν ότι εάν δεν ανακοπεί η αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων δεν αποκλείεται έως το τέλος του μήνα να ξεπεράσουμε τα 2500 κρούσματα την ημέρα με ότι αυτό σημαίνει για την δημόσια υγεία και την οικονομία της χώρας.

Άλλωστε  η προειδοποίηση από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Χαρδαλιά, ήταν ξεκάθαρη. Έρχονται αυστηρά πρόστιμα και νέα μέτρα.

Η επιτροπή ειδικών για τον κορωνοϊό συνεδρίαζε από το μεσημέρι της Τετάρτης, με τις πληροφορίες να θέλουν τη σύσταση ανοίγματος των εσωτερικών χώρων μόνο για εμβολιασμένους και ίσως και την επαναφορά της υποχρεωτικότητας μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

Οι αποφάσεις ειδικών και κυβέρνησης θα ανακοινωθούν στη ζωντανή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σήμερα το απόγευμα.

Η τρελή πορεία των κρουσμάτων από τη Δευτέρα ως και χθες

Για να αντιληφθούμε καλύτερα την κατάσταση που εξελίσσεται στη χώρα μας αρκεί να δώσουμε λίγη προσοχή στους αριθμούς των κρουσμάτων. Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, είχαμε 771 κρούσματα, την Τρίτη 5 του μηνός είχαμε 801, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 1797 και την Πέμπτη 7 Ιουλίου 1820!

Από τα 1.820, τα 1.026 εντοπίζονται στην Αττική, με το κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια να ξεπερνούν τα 200 περιστατικά. Ηδη στη Γλυφάδα γίνονται καθημερνά rapid test με τους πολίτες να ανταποκρίνονται άμεσα.

Ο Οργανισμός έδωσε στη δημοσιότητα και τον δείκτη θετικότητας, ο οποίος παραμένει χαμηλά την τελευταία εβδομάδα, στο 0,33%. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα αυξημένος σε ορισμένες περιοχές, όπως το. Ρέθυμνο Κρήτης, αλλά και τα Γρεβενά.