Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣήμερα η εκλογή του Σολτς ως Καγκελάριου- Στόχος η επανεκλογή το 2025

Σήμερα η εκλογή του Σολτς ως Καγκελάριου- Στόχος η επανεκλογή το 2025

Με στόχο την επανεκλογή της το 2025 ξεκινά τη θητεία της η νέα κυβέρνηση συνασπισμού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων (FDP). «Η αισιοδοξία των πολιτών έχει κυριεύσει κι εμάς τους ίδιους», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί σήμερα Καγκελάριος από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και την Πέμπτη να προεδρεύσει του πρώτου υπουργικού συμβουλίου.

«Η κοινωνία δεν είναι διχασμένη», τόνισε ο κ. Σολτς σχολιάζοντας αντιδράσεις κατά της πολιτικής για την πανδημία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η πλειοψηφία των πολιτών στη Γερμανία στηρίζει την πολιτική της νέας κυβέρνησης», ενώ κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν για τον εμβολιασμό τους και να απορρίπτουν τη βία ως αντίδραση στα μέτρα περιορισμού. Ο κ. Λίντνερ από την πλευρά του σημείωσε ότι η συζήτηση στο κοινοβούλιο συμβάλλει στον κατευνασμό των κοινωνικών συγκρούσεων, καθώς «τα υπέρ και τα κατά συζητούνται δημοσίως».

Το πρώτο επίσημο ταξίδι του κ. Σολτς θα γίνει, όπως συνηθίζεται, στο Παρίσι, προκειμένου, όπως είπε, να συζητηθεί «η προσπάθεια για τη δημιουργία μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης». Η Ευρώπη «πρέπει να είναι σε θέση να δράσει ισχυρά και κυρίαρχα», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός και υπογράμμισε ακόμη τη σημασία της διατλαντικής σχέσης και της συνεργασίας εντός του ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ