Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣάλος με το ''φιλί'' του Κροάτη ΥΠΕΞ στην Αναλένα Μπέρμποκ

Σάλος με το ”φιλί” του Κροάτη ΥΠΕΞ στην Αναλένα Μπέρμποκ

Σάλο έχει προκαλέσει το φιλί που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας Γκόρνταν Γκρλιτς-Ράντμαν στην Γερμανίδα ομόλογό του, Αναλένα Μπέρμποκ τη στιγμή που πόζαραν για την «οικογενειακή φωτογραφία» κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης που έλαβε χώρα στο Βερολίνο.

Ο ίδιος ο Γκρλιτς-Ράντμαν υπερασπίστηκε τον εαυτό του κάνοντας λόγο για «μια θερμή, ανθρώπινη προσέγγιση προς μια συνάδελφο», παραδέχτηκε ότι ήταν «άβολη στιγμή» και ζήτησε συγνώμη από όποιον εξέλαβε λάθος και ενοχλήθηκε από την κίνησή του.

Τα κροατικά μέσα ενημέρωσης άσκησαν δριμεία κριτική στον ΥΠΕΞ και μάλιστα κάποια χαρακτήρισαν το περιστατικό ως «σεξουαλική παρενόχληση».

Η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, Ράντα Μπόριτς, περιέγραψε το περιστατικό ως «εξαιρετικά ακατάλληλο», προσθέτοντας ότι οι «θερμοί χαιρετισμοί» δεν ενδείκνυνται για τις επαγγελματικές σχέσεις.

«Είναι σαφές ότι μια τέτοια σχέση δεν υπάρχει εδώ και ότι η Γερμανίδα υπουργός έμεινε έκπληκτη με το πόσο κοντά της πήγε», σχολίασε η Μπόριτς στην τοπική εφημερίδα Jutarnji List.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ