Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΡωσία: Η αναστολή της έγκρισης άδειας του αγωγού Nord-Stream-2 δεν είναι πολιτικοποιημένη

Ρωσία: Η αναστολή της έγκρισης άδειας του αγωγού Nord-Stream-2 δεν είναι πολιτικοποιημένη

Το Κρεμλίνο είναι πεπεισμένο πως η απόφαση της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής για την αναστολή έκδοσης της άδειας λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 δεν είναι πολιτικοποιημένη

«Απολύτως όχι. Στην εν λόγω περίπτωση πράγματι υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα, κανόνες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας επ’ αυτού. Και η διαχειρίστρια εταιρεία είναι έτοιμη να εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, ώστε να τεθεί σε λειτουργία το συντομότερο δυνατόν αυτό το σημαντικό για όλους έργο», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

«Η πιστοποίηση του Nord Stream-2 είναι μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία και αυτό ήταν αντιληπτό ευθύς εξ αρχής. Η διαχειρίστρια εταιρεία εκπληρώνει όλες τις αναγκαίες απαιτήσεις της ρυθμιστικής αρχής. Χθες είδαμε την αρκετά άμεση αντίδραση της (διαχειρίστριας) εταιρείας (του αγωγού) «Nord Stream-2». Θα δημιουργηθεί νέα εταιρεία ώστε να τηρηθούν όλες οι απαιτήσεις», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Σημειώνεται πως χθες η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων, η γερμανική ρυθμιστική αρχή ενέργειας, ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή της διαδικασίας πιστοποίησης του Nord Stream 2, του αγωγού φυσικού αερίου που συνδέει την Ρωσία με την Γερμανία, επικαλούμενη νομικό κώλυμα. Η απόφαση είναι πιθανό να καθυστερήσει την πολυαναμενόμενη έγκριση της υπηρεσίας, καθώς η πιστοποίηση είναι ένα από τα τελευταία στάδια πριν από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού που θα επιτρέψει στο ρωσικό φυσικό αέριο να κυκλοφορήσει στα ευρωπαϊκό δίκτυο αγωγών.

Η έγκριση του Nord Stream 2 «δεν είναι δυνατή παρά μόνο αν ο διαχειριστής είναι οργανωμένος υπό ένα νομικό σχήμα του γερμανικού δικαίου», σημειώθηκε στην ανακοίνωση της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ