Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΡωσία: Για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη ευθύνονται οι ΗΠΑ

Ρωσία: Για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη ευθύνονται οι ΗΠΑ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εκτίμησε πως οι ΗΠΑ δημιούργησαν την κρίση στις προμήθειες φυσικού αερίου που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, επειδή ώθησαν τους Ευρωπαίους ηγέτες προς το «αυτοκτονικό» βήμα να διακόψουν την οικονομική και ενεργειακή τους συνεργασία με τη Μόσχα.

Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να γίνει ώστε ο αγωγός Nord Stream να τεθεί και πάλι σε λειτουργία και να στέλνει φυσικό αέριο στην Ευρώπη, η εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε στο Reuters: «Ακούστε, μου κάνετε ερωτήσεις τις απαντήσεις στις οποίες γνωρίζουν την απάντηση ακόμη και τα παιδιά: αυτοί που το ξεκίνησαν πρέπει να το σταματήσουν».

Η Ζαχάροβα εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ επεδίωκαν εδώ και καιρό να διαρρήξουν τις ενεργειακές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Γερμανία, αν και η Μόσχα έχει υπάρξει για αυτές αξιόπιστος πάροχος ενέργειας επί δεκαετίες.

«Επικράτησε η κυριαρχία της Ουάσινγκτον», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Βλαδιβοστόκ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ