Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΡεύμα: Πώς διαμορφώνεται ο λογαριασμός Σεπτεμβρίου

Ρεύμα: Πώς διαμορφώνεται ο λογαριασμός Σεπτεμβρίου

Εντός των επομένων ωρών αναμένεται να ανακοινωθούν οι επιδοτήσεις για τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος από του υπουργείο Περιβάλλοντος- Ενέγειας για το Σεπτέμβρη. Δηλωμένος, ήδη, είναι ο στόχος για τελική τιμή στον καταναλωτή κάτω από τα 15 λεπτά/KWh, κάτι που προανήγγειλε  πριν λίγες μέρες σε συνέντευξή του ο αρμόδιος υπουργός Θ. Σκυλακάκης λέγοντας ότι η επιθυμητή τιμή είναι λίγο κάτω από τα 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

«Είμαι πιο κοντά στο να πάμε σε επιδότηση. Δεν θεωρούμε ότι η τιμή που διαμορφώθηκε τον Αύγουστο (στη χονδρική αγορά) «βγαίνει» για τα νοικοκυριά χωρίς μια μικρή ενίσχυση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μιλώντας στο Real FM.

H ΔΕΗ

‘Ετσι με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις των παρόχων υπάρχουν αξομειώσεις, προ των επιδοτήσεων, στις τιμές. Τον τόνο έδωσε η ΔΕΗ προσφέροντας μικρή μείωση στα 15,94 λεπτά ανά κιλοβατώρα για το πράσινο τιμολόγιο, Γ1/Ν1 Οικιακό για τον Σεπτέμβριο. Όπως τονίζει η επιχείρηση, πρόκειται για μείωση 2,8% σε σχέση με τον Αύγουστο.

Η τιμή αυτή αφορά κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες/μήνα, ενώ για παραπάνω οι καταναλωτές χρεώνονται με 17,1 λεπτά. Επίσης, δεν περιλαμβάνεται η όποια επιδότηση δώσει το κράτος για αυτό το μήνα (ήταν στα 1,6 λεπτά τον Αύγουστο).

Παράλληλα, η νυχτερινή χρέωση ανέρχεται σε 12,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ/μήνα.

Επίσης, η ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες ότι τροποποιεί το ανώτατο όριο του μαθηματικού τύπου που ορίζει το εύρος εντός του οποίου δεν ενεργοποιείται ο μηχανισμός διακύμανσης για τα πράσινα τιμολόγια. Στο πλαίσιο αυτό το ανώτατο όριο αναπροσαρμόζεται στα 0,125 ευρώ/KWh ενώ το κάτω όριο παραμένει στα 0,85 ευρώ/KWh.

Η Protergia

Η Protergia του Ομίλου METLEN Energy & Metals ανακοίνωσε πως διατηρεί τις τελικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας αμετάβλητες, τον Σεπτέμβριο, στο ύψος αυτών που ίσχυσαν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Έτσι η τιμή της Protergia διαμορφώνεται στα 15,99 λεπτά του ευρώ η κιλοβατώρα.

Η ΗΡΩΝ

Σταθερές ανακοίνωσε πως διατηρεί για τον Σεπτέμβριο τις τιμές του και ο «Ήρων» για το πράσινο ειδικό τιμολόγιο και για τα νοικοκυριά. Η τελική τιμή του «Ηρων» πριν την κρατική επιδότηση του Αυγούστου (1,6 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα) είχε διαμορφωθεί για τον προηγούμενο μήνα στα 0,15879€/KWh. Στα 15,87 λεπτά/ Kwh είναι της Ήρων στο “πράσινο” Basic Home με 15,87 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Η Εlpedison

Στα 15,85 λεπτά/κιλοβατώρα ανέρχεται η τιμή του πράσινου τιμολογίου τον Σεπτέμβριο για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και 19,95 λεπτά για όσες είναι πάνω από τις πρώτες 100 κιλοβατώρες. Η εταιρεία αύξησε την τιμή από τον Ιούλιο που ήταν 14,8 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και 18,8 λεπτά/κιλοβατώρα για τις υπόλοιπες. 

Η  ΕΛΙΝ

Στα 15,987 λεπτά/κιλοβατώρα είναι το πράσινο του Σεπτεμβρίου, από 15,80 λεπτά/κιλοβατώρα τον Αύγουστο.   

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας

Στα 17,35 λεπτά/ Kwh είναι η τιμή για το πράσινο τιμολόγιο της εταιρείας για το Σεπτέμβριο από 16,69 λεπτά/Kwh που ήταν τον Αύγουστο ενώ τον Ιούλιο ήταν στα 13,99 λεπτά/κιλοβατώρα.  

Η NRG

Στα 18,73 λεπτά/ Kwh είναι η τιμή του πράσινου τιμολογίου της εταιρείας για το Σεπτέμβριο από 17,13 λεπτά/κιλοβατώρα που ήταν η τιμή για τον Αύγουστο. 

Η  Volton 

Στα 19,479 λεπτά/κιλοβατώρα είναι η τιμή που ανακοίνωσε για το Σεπτέμβριο από 17,8 λεπτά που ήταν η τιμή για το πράσινο τιμολόγιο του ΑυγούστουΑναλυτικά οι τιμές από τον ιστότοπο της ΡΑΕΕΥ:

https://invoices.rae.gr/oikiako

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ