Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΡεάλ Μαδρίτης: Η νέα "βασίλισσα" με τον Εμπαπέ!

Ρεάλ Μαδρίτης: Η νέα “βασίλισσα” με τον Εμπαπέ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγυρίζει την κατάκτηση του 15ου Champions League/κυπέλλου πρωταθλητριών ομάδων της Ευρώπης, όμως αυτή η ευφορία δεν περιορίζει τα αντανακλαστικά του club. Η χτεσινή (3/06) ανακοίνωση της σπουδαιότερης μεταγραφής για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τη τελευταία δεκαετία, του Κιλιάν Εμπαπέ, θέτει τα νέα δεδομένα για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Για μια Ρεάλ η οποία εντός του αγωνιστικού χώρου θα μοιάζει…τρομακτική!

Πάμε να εκτιμήσουμε τα ονόματα της ενδεκάδας. Κουρτουά στα δοκάρια. Ο καλύτερος στην Ευρώπη, που της χάρισε το Champions League με τις αποκρούσεις του στον τελικό του 2022 κόντρα στη Λίβερπουλ και έπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο στον εφετινό τελικό απέναντι στη Ντόρτμουντ με τις ευκαιρίες που δημιούργησε η γερμανική ομάδα στο πρώτο ημίχρονο. Κι ας ήταν μία ολόκληρη σεζόν τραυματίας…

Ο Καρβαχάλ δεξιά στην άμυνα, ο Μιλιτάο και ο Ρίντιγκερ στο κέντρο της και ο Μεντί αριστερά είναι οι πρώτες επιλογές για τη στελέχωση της τελευταίας γραμμής. Υποψήφιος σε ρόλο βασικού στόπερ θα είναι ασφαλώς και ο Αλάμπα, που θα επιστρέψει από το μακροχρόνιο τραυματισμό του.

Παρ΄όλα αυτά αναμένονται εξελίξεις στο αριστερό άκρο, με τον Αλφόνσο Ντέϊβις της Μπάγερν, η ενδεχόμενη μεταγραφή του οποίου θα μοιράσει το χρόνο στη θέση. Δεν είναι ασήμαντο ότι ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει δηλώσει στη διάρκεια της εφετινής σεζόν ότι ο Μεντί είναι το καλύτερο αριστερό μπακ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Στη μεσαία γραμμή το “εργαλείο πολυτελείας”, ο Φέντε Βαλβέρδε δεν βγαίνει από την ενδεκάδα, τελεία! Το τεράστιο ταλέντο, ο Τσουαμενί θα είναι βασικός, με εναλλακτική τον Καμαβινγκά. Η παρουσία του Εμπαπέ στην κορυφή της επίθεσης αλλάζει ασφαλώς πολλά από τη μέση και μπροστά.

Μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του, ο Κιλιάν Εμπαπέ μίλησε στη συνέντευξη τύπου της εθνικής ομάδας της Γαλλίας ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας για το Euro και το φιλικό με το Λουξεμβούργο (5/6). Ο γάλλος χαρακτήρισε την ένταξή του στη “βασίλισσα” παιδικό του όνειρο που έγινε πραγματικότητα και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα γεγονότα που τον έκαναν δυστυχισμένο στην Παρί Σεν Ζερμέν.

“Είναι επίσημο, θα είμαι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης για τις επόμενες τουλάχιστον πέντε σεζόν. Είναι μεγάλη χαρά, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Είμαι πολύ χαρούμενος, απελευθερωμένος και πολύ περήφανος που θα πάω σε αυτόν τον πολύ μεγάλο σύλλογο, τον καλύτερο στον κόσμο. Είναι μια μεγάλη μέρα για μένα“.

Ο Εμπαπέ για την τελευταία του σεζόν στην Παρί Σεν Ζερμέν δήλωσε: “Με έκαναν να καταλάβω (ότι δεν θα παίξω με την Παρί), μου το είπαν κατάμουτρα, μου μίλησαν βίαια. Ο Λουίς Ενρίκε και ο Λουίς Κάμπος με έσωσαν, δεν θα ξαναπατούσα στο γήπεδο χωρίς αυτούς. Οι καταστάσεις και κάποιοι άνθρωποι με έκαναν δυστυχισμένο“.

Η μεταγραφή του Εμπαπέ “δείχνει” πιθανότατα την πόρτα της εξόδου στον Ροντρίγκο. Πολύ απλά διότι δεν χωράνε όλοι!

Τα δεδομένα που λένε ότι ο, εκτός των άλλων σοβαρός υποψήφιος και για τη “χρυσή μπάλα” Βινίσους – πολύ σωστά – δεν βγαίνει από την ενδεκάδα, όπως φυσικά και ο εκπληκτικός Μπέλιγχαμ, που θα πρέπει πάντως να μετακινηθεί λίγα μέτρα πιο πίσω λόγω Εμπαπέ, σε συνδυασμό με την παρουσία του ανερχόμενου σταρ από τη Βραζιλία Εντρίκ, όπως και του τούρκου Αρντά Γκιουλέρ, για τον οποίο ο Αντσελότι έχει δηλώσει πως θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, περιορίζουν τη συμμετοχή του Ροντρίγκο πριν ακόμα αρχίσει η σεζόν.

Όπως και να΄χει η παρουσία του ιταλού προπονητή εγγυάται μόνο πρόοδο και ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Το ζήτημα είναι η οριοθέτηση του κινήτρου, σε μία ομάδα που τελείωσε την εφετινή σεζόν στην κορυφή της Ισπανίας και της Ευρώπης. Προφανώς αυτό θα γίνει με τον ανταγωνισμό, όπως τον υποστηρίζει ο Αντσελότι, η μαεστρία του οποίου στη διαχείριση του ρόστερ είναι για σεμινάριο.

Δεν έχει πρόβλημα ο αλενατόρε. Κάπως έτσι έκανε τους παίκτες του να παίζουν για το έκτο Champions League, με την ίδια δίψα που είχαν όταν διεκδικούσαν το πρώτο! Ο Τόνι Κροος έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης: 2013, 2016, 2017, 2018, 2022 και εφέτος. Ο Λούκα Μόντριτς, ο Νάτσο Φερνάντες και φυσικά ο απίστευτος Ντάνι Καρβαχάλ: 2014, 2016, 2017, 2018 2022, 2024.

Οι Νάτσο, Μόντριτς και Καρβαχάλ έχουν όλα τους τα τρόπαια με τη Ρεάλ, ενώ ο Τόνι Κρόος έχει πάρει πέντε με τους Μαδριλένους και ένα με την Μπάγερν Μονάχου το 2013.

Όλοι τους ισοφάρισαν στις κατακτήσεις τον θρυλικό Φρασίσκο “Πάκο” Χέντο, που είχε μετρήσει έξι κύπελλα πρωταθλητριών. Υπερασπίστηκε τη φανέλα της Ρεάλ από το 1953 έως και το 1971. Εκτός από 6 πρωταθλητριών, κατέκτησε 12 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα Ισπανίας και 1 διηπειρωτικό. Στη Ρεάλ έπαιξε 600 παιχνίδια και σημείωσε 182 γκολ.

Είναι εκπληκτικό πως το μόνο που αλλάζει με την πάροδο των δεκαετιών είναι τα ονόματα των πρωταγωνιστών. Τα ρεκόρ δεν σταματούν ποτέ…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ