Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠ. Τσακλόγλου: Να επικρατήσει το δίκαιο και η λογική και όχι η...

Π. Τσακλόγλου: Να επικρατήσει το δίκαιο και η λογική και όχι η κλιμάκωση της κρίσης

«Η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών, αποτελεί για την Ελλάδα θεμελιώδη αρχή. Ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, συντονιζόμαστε με τους εταίρους μας, ώστε η αντίδρασή μας να είναι η δέουσα απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Παναγιώτης Τσακλόγλου ο οποίος, αναφερόμενος στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, υπογράμμισε την ανάγκη να επικρατήσει το δίκαιο και η λογική και όχι η κλιμάκωση της κρίσης και η ωμή βία. 

Ο κ. Τσακλόγλου αναφέρθηκε στα «ζοφερά» γεγονότα στην Ουκρανία, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής. 

«Δυστυχώς, η διπλωματία υποχώρησε έναντι των επεκτατικών τάσεων της Ρωσίας. Η χθεσινή ρωσική επίθεση έναντι της Ουκρανίας, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των αρχών που προβλέπονται από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η στρατιωτική επέμβαση ευρείας κλίμακας, υπονομεύει την ειρήνη και την ασφάλεια, σκορπά τον θάνατο και υπονομεύει τις αξίες του ανθρωπισμού και του πολιτισμού», είπε ο Παναγιώτης Τσακλόγου και τόνισε: «Η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών, αποτελεί για την Ελλάδα θεμελιώδη αρχή. Ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, συντονιζόμαστε με τους εταίρους μας, ώστε η αντίδρασή μας να είναι η δέουσα απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα. Διαχρονικά, ως χώρα αλλά και ως ελληνική κυβέρνηση, καταδικάζουμε κάθε παραβίαση των βασικών αρχών που προβλέπονται από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας, προς τους πολίτες της Ουκρανίας και επιπρόσθετα, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της ομογένειας στην Ουκρανία στις δύσκολες αυτές στιγμές. Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει το δίκαιο και η λογική και όχι η κλιμάκωση της κρίσης και η ωμή βία».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ