Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠότε εκπνέει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

Πότε εκπνέει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, 40 ημέρες προτού εκπνεύσει η προθεσμία. Μέχρι σήμερα μόλις ένας στους τρεις έχει υποβάλει δήλωση, με τις μισές δηλώσεις να είναι μηδενικές.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία λήγει στις 26 Ιουλίου και έως τώρα έχουν υποβληθεί 2,2 εκατομμύρια δηλώσεις, κι απομένουν περίπου άλλα 4,4 εκατ. δηλώσεις καθώς συνολικά υπολογίζεται ότι θα πρέπει να υποβληθούν γύρω στα 6,5 εκατομμύρια δηλώσεις.

Για πρώτη φορά φέτος, περισσότεροι από 1,3 εκατ. φορολογούμενοι, κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν οι ίδιοι τη δήλωσή τους, αφού θα είναι προσυμπληρωμένη από την ΑΑΔΕ με το σύνολο των στοιχείων που διαθέτει.

Εφόσον οι φορολογούμενοι αυτοί θεωρούν ότι τα στοιχεία είναι ακριβή και δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία που δεν έχουν προσυμπληρωθεί, δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ενέργεια για την υποβολή της δήλωσής τους, καθώς αυτή θα οριστικοποιηθεί από την ΑΑΔΕ, με εσωτερική διαδικασία, την Τρίτη 2/7/2024.

Ειδικότερα:

-μέχρι την Δευτέρα 1/7/2024 μπορούν να υποβάλουν αρχική δήλωση

-από την Τρίτη 2/7 μέχρι την Παρασκευή 26/7/2024 μπορούν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, χωρίς κυρώσεις (επέχει θέση αρχικής δήλωσης).

Από τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί, οι μισές είναι μηδενικές, δεν υπάρχει δηλαδή ούτε επιπλέον φόρος αλλά ούτε επιστροφή.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ