Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Πόσοι πολίτες εμβολιάστηκαν μετά την επιβολή του προστίμου

Πόσοι πολίτες εμβολιάστηκαν μετά την επιβολή του προστίμου

Τη Δευτέρα θα δοθεί η λύση ώστε να μην πληρώνουν το πρόστιμο των 100 ευρώ όσοι κάτοικοι Αμερικής έχουν εμβολιαστεί έκτος Ελλάδας άλλα έχουν γραφτεί σε ΔΟΥ εσωτερικού. Αυτό ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς

“Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί ο τρόπος, που θα είναι είτε μέσω του ΚΕΠ ό,τι, είτε με εφαρμογή που θα τεθεί σε λειτουργία. Όσοι είναι γραμμένοι σε ΔΟΥ εξωτερικού δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια κίνηση”, σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Υπενθύμισε πως όσοι έχουν εμβολιαστεί σε μία από τις 60 χώρες που έχουν ενταχθεί στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό, μπορούν να δηλώσουν τον εμβολιασμό που έκαναν στη χώρες αυτές στο anagnorisi.emvolio.gov.gr

Ο κ Γεωργαντάς δήλωσε πως από βδομάδα θα ταχτοποιηθεί το θέμα με το εμβόλιο της Johnson&Johnson, καθώς πολλοί πολίτες που το έχουν επιλέξει χάνουν την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους στο τρίμηνο.

Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών ο υφυπουργός σημείωσε ότι πλησιάζουμε τα 7 έκτα 700ιους χιλιάδες εμβολιασμούς. Παράλληλα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των πολιτών της ηλικιακής ομάδας άνω των 60.

Έκανε γνωστό ότι τις τελευταίες 5 μέρες, μετά την επιβολή του προστίμου,  έχουν εμβολιαστεί 15 χιλιάδες πολίτες αυτής της κατηγορίας.