Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠρόεδρος μηχανοδηγών: Όλα γίνονται χειροκίνητα-Από το 2000 δεν λειτουργούν τα συστήματα

Πρόεδρος μηχανοδηγών: Όλα γίνονται χειροκίνητα-Από το 2000 δεν λειτουργούν τα συστήματα

«Ήταν μια μετωπική σύγκρουση, τα δύο τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή με αντίθετη κατεύθυνση». Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στο πολύνεκρο δυστύχημα μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενίδουνιας.

Ειδικότερα, ο κ. Γενίδουνιας εξήγησε ότι τα τρένα μπαίνουν στη γραμμή με εντολή που δίνει ο διαχειριστής και πρόσθεσε πως «δεν λειτουργεί κανένα ηλεκτρονικό σύστημα, όλα γίνονται χειροκίνητα στο μεγαλύτερο τμήμα της γραμμής». Σημείωσε ότι υπάρχει διπλή γραμμή και το ένα τρένο μπήκε στη γραμμή του άλλου.

«Αυτό δεν θα γινόταν αν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας. Υπάρχουν και δεν λειτουργούν τα συστήματα, έχουν εγκατασταθεί από το 2000, ήταν σε φάση ανάταξης, το έχουμε καταγγείλει δεκάδες φορές» είπε.

Εξηγώντας τον τρόπο λειτουργίας ανέφερε ότι «ο σταθμάρχης μας δίνει εντολή και λέει ‘φεύγετε από τον σταθμό α και πάτε στο σταθμό β’, στη συνέχεια ο σταθμός β’ μας βλέπει και ενημερώνει τον σταθμό α’ ότι φτάσαμε». «Αυτό δεν θα γινόταν αν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας» είπε ο κ. Γενιδούνιας

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ