Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠρο των ευθυνών θέτει ο N. Χαρδαλιάς όσους εμπλέκονται στην κωλυσιεργία ανέγερσης...

Προ των ευθυνών θέτει ο N. Χαρδαλιάς όσους εμπλέκονται στην κωλυσιεργία ανέγερσης του νέου δημαρχιακού μεγάρου Αγίας Παρασκευής

Ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζει την αγανάκτηση του για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση έναρξης του έργου κατασκευής νέου δημαρχιακού μεγάρου Αγ παρασκευής και δεσμεύεται ότι σύντομα θα προχωρήσει. 

Μάλιστα παραθέτει το χρονικό των καθυστερήσεων και των παραλείψεων που έχουν καθηλώσει το έργο στα χαρτιά και τονίζει ότι «θα λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για τους λάθος χειρισμούς, τις χρόνιες καθυστερήσεις και κυρίως για τα χρήματα που δαπανήθηκαν χωρίς αντίκρισμα, 

Στη μακροσκελή ανάρτηση του με το χρονικό της υπόθεσης, επισημαίνει τα σοβαρά προβλήματα ,που παρουσιάστηκαν από την αρχή, με μεγαλύτερο όλων την διαπιστωθείσα απόκλιση του τοπογραφικού, πάνω στο οποίο βασίστηκε και υλοποιήθηκε η μελέτη των υπηρεσιών του Δήμου για το έργο. «Με άλλα λόγια, το έργο δημοπρατήθηκε… με ΛΑΘΟΣ τοπογραφικό διάγραμμα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει ότι η σχετική σύμβαση είχε υπογραφεί στις 6 Δεκεμβρίου 2017, μεταξύ προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής που θα χρηματοδοτούσε το έργο προϋπολογισμού ύψους 11.949.514 ευρώ και του Δήμου Αγίας Παρασκευής. 

– Η δε εργολαβική σύμβαση υπεγράφη τρία χρόνια αργότερα, (21 Δεκεμβρίου 2020). 

Ωστόσο η δημοτική αρχή παρά τις έγγραφες και προφορικές οχλήσεις για αλλαγή του τοπογραφικού διαγράμματος, δεν προέβη ποτέ σε διορθωτικές ενέργειες, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται. Προκειμένου να μην χαθεί άλλος χρόνος, η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε τις εκσκαφές, μέχρι να κατατεθεί η τροποποιημένη μελέτη, η οποία ποτέ δεν έφθασε. 

Συν τοις άλλοις, προσθέτει ο περιφερειάρχης, κατά τη διάρκεια των χωματουργικών εργασιών, διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης και αντιστήριξης των σκαμμάτων, με ασυνέπεια . τη σύναψη συμπληρωματικής μελέτης για τις πρόσθετες εργασίες, ύψους 1.413.835 ευρώ, ποσό που βάρυνε πλέον τον Δήμο Αγίας Παρασκευής. 

Ο τραγέλαφος συνεχίστηκε καθώς η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 16 Φεβρουαρίου 2023, αλλά ο ανάδοχος του έργου είχε διακόψει τις εργασίες από τις 30 Αυγούστου του 2022 και αποχώρησε οριστικά επικαλούμενος μεγάλη αύξηση στην τιμή των υλικών. 

Όπως επισημαίνει ο κ. Χαρδαλιάς, έπειτα από επτά χρόνια καθυστερήσεων και σοβαρών λαθών, για τα οποία δεν ευθύνεται η Περιφέρεια Αττικής, «και αφού οι υπηρεσίες μας εξάντλησαν όλες τις παρεχόμενες από το νόμο δυνατότητες με την χορήγηση παράτασης οριακής προθεσμίας στον εργολάβο, το έργο τελικώς εγκαταλείφθηκε» – κοινώς διαλύθηκε στις 31 Μαΐου φέτος. 

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα, ο Ν. Χαρδαλιάς δεσμεύεται ότι θα διασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους και θα επιβλέψει την εξέλιξη της ανέγερσης του μεγάρου, «μέχρι αυτό να παραδοθεί στην κοινωνία».

Με αφορμή το θέμα ο ίδιος δηλώνει χαρακτηριστικά «Έχω μάθει να μιλώ πάντα με καθαρές κουβέντες. Συμφωνίες, που δεν θα εξασφαλίζουν την ολοκλήρωση του έργου, δεν τις αποδεχόμαστε. Και θα αναζητήσουμε ευθύνες από όλους όσοι διαχειρίστηκαν αμελώς και λανθασμένα αυτό το εμβληματικό έργο. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι αυτές οι ευθύνες να επιμεριστούν σε εκείνους που κατάφεραν να καταστήσουν κενό γράμμα ένα όνειρο, πολλών ετών, των κατοίκων του Δήμου Αγίας Παρασκευής», τονίζει. Και καταλήγει: «Χωρίς να χάνουμε χρόνο, κινούμε άμεσα τις διαδικασίες, ώστε το Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής να γίνει πραγματικότητα».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Περιφερειάρχη Ν. Χαρδαλιά, στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

https://www.facebook.com/share/HH2WfpkaaXMJYK2A/?mibextid=WC7FNe

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ