Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠροολυμπιακό μπάσκετ: Ο Αντετοκούνμπο μπορεί να βοηθήσει την εθνική

Προολυμπιακό μπάσκετ: Ο Αντετοκούνμπο μπορεί να βοηθήσει την εθνική

Σε ούτε καν “γεμάτα” 15 λεπτά στον αγώνα της εθνικής μας ομάδας, που τελείωσε με νίκη 102-75 κόντρα στις Μπαχάμες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του και να γεμίσει τη στατιστική του, παίζοντας για πρώτη φορά μετά από 78 μέρες.

Ο Γιάννης, όπως αναμενόταν, δεν χρησιμοποιήθηκε για περισσότερα από 15 λεπτά στο τρίτο και τελευταίο φιλικό πριν το Προολυμπιακό τουρνουά. Για την ακρίβεια έκλεισε με 14’48” στο παρκέ, μετρώντας 14 πόντους με 5/6 δίποντα, 4/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Ο Greek Freak έπαιξε περισσότερα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, με το παιχνίδι να ξεφεύγει άλλωστε και τον Βασίλη Σπανούλη να τον διατηρεί στον πάγκο, μη ρισκάροντας περισσότερο μετά την απραξία του. Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση.

Στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε, ο Αντετοκούνμπο πρόλαβε να μοιράσει θέαμα στην επίθεση, καρφώνοντας αρκετές μπάλες στο καλάθι των αντιπάλων του.

Το αποτέλεσμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Σημασία είχε η νέα καλή εμφάνιση της εθνικής που έπαιξε γρήγορο μπάσκετ, με καλές συνεργασίες, συνέπεια στην άμυνα και ισορροπία, με συνδυασμό θεάματος και ουσίας. Και με 38 ασίστ για τα 35 καλάθια της.

Σε καμία περίπτωση οι Μπαχάμες δεν ήταν ανταγωνιστικές, όμως εκείνο που έχει σημασία και περιμένει η ελληνική ομάδα, είναι η πνευματική απελευθέρωση του Αντετοκούνμπο και ό,τι θα σημαίνει αυτό αγωνιστικά.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ