Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠρέπει να σφυρίξει ο.... διαιτητής

Πρέπει να σφυρίξει ο…. διαιτητής

Επειδή βλέπω διάφορους…γαλάζιους να πανηγυρίζουν ήδη και να ράβουν κοστούμια για την επόμενη κυβερνητική τους θητεία να μου επιτρέψουν να τους προσγειώσω λίγο στα πράγματα. Και να διηγηθώ σε κάτι φίλους νεοδημοκράτες μια ιστορία. Όταν ξεκινούσα τη δημοσιογραφία πέρασα ως νέος δημοσιογράφος από το αθλητικό ρεπορτάζ.

Και κάλυπτα μια ομάδα, όπως πολλοί συνάδελφοι. Σε ένα ματς λοιπόν κάθομαι στην εξέδρα, καθώς τα δημοσιογραφικά ήταν τότε λίγα στα γήπεδα και τις θέσεις τις…έπιαναν συνήθως οι παλαιοί συνάδελφοι. Πλησιάζω λοιπόν έναν παράγοντα, στο ημίχρονο ενός ματς στο οποίο η η ομάδα του κέρδιζε με 3-0, αλλά εγώ τον έβλεπα ανήσυχο.

Του λέω τι έχετε και είστε έτσι αφού ήδη κερδίζετε 3-0. Γυρίζει και μου λέει: μικρέ εάν δεν σφυρίξει ο διαιτητής την λήξη κανένα ματς δεν τελειώνει. Και αυτή η φράση του μου είχε εντυπωθεί. Γιατί εκτός των άλλων αποδείχτηκε και προφητικός. Το ματς είχε τελειώσει με 3-3.

Το θυμήθηκα λοιπόν αυτό με αφορμή το ότι στη ΝΔ πανηγυρίζουν από τώρα βλέποντας τις δημοσκοπήσεις. Δηλαδή ούτε καν το πρώτο ημίχρονο. Στο ζέσταμα είναι. Όχι ότι δεν πρέπει να είναι αισιόδοξοι, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι μπορεί για να χάσει. Αλλά πολύ απλά γιατί έχει ακόμη πολύ δρόμο η αναμέτρηση και σίγουρα ο διαιτητής-“λαός” δεν έχει ακόμη σφυρίξει.

Για αυτό θα πρότεινα να σταματήσουν να προβάρουν κοστούμια και ας παίξουν…μπάλα. Διότι οι εκλογές και κυρίως σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά μαραθώνιος. Πρέπει λοιπόν να παραμείνουν προσγειωμένοι και …γειωμένοι γιατί δεν έχει τελειώσει η εκλογική αναμέτρηση. Είναι ακόμη στην αρχή της για αυτό απαιτείται σοβαρότητα και μετριοπάθεια.

Μπορεί ο Τσίπρας, να κάνει λάθη, αλλά ο Μητσοτάκης δεν έχει …καθαρίσει όπως πιστεύουν. Στην κοινωνία υπάρχει δυσαρέσκεια, και για να κερδίσει τη δεύτερη ευκαιρία η ΝΔ πρέπει να πείσει αρκετό κόσμο. Και όχι μόνο με τον…μπαμπούλα του ΣΥΡΙΖΑ και του Βαρουφάκη. Πρέπει να δείξει ότι καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω της και με τις προτάσεις που θα καταθέσει να αποδείξει ότι μπορεί να στηρίξει τους πολλούς με μέτρα και όχι με επιδόματα μόνο.

Τα γράφουμε αυτά για να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε κάποιους που ήδη έχουν εφησυχάσει και κοιτάνε μόνο το πως θα εκλεγούν οι ίδιοι και όχι η Νέα Δημοκρατία. Για αυτό και υπενθυμίζω. Κανένα ματς δεν τελειώνει, ούτε στα προγνωστικά ούτε στο πρώτο μέρος. Πρέπει να σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ