Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠοιος ο λόγος που η κα Κεραμέως επέτρεψε αυτό το βίντεο

Ποιος ο λόγος που η κα Κεραμέως επέτρεψε αυτό το βίντεο

Εκτεθειμένη για άλλη μία φορά βρίσκεται η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μετά την αποστολή σε γυμνάσια της χώρας αναχρονιστικών «εκπαιδευτικών» βίντεο με θέμα την Προγεννητική Αγωγή. 

Το συγκεκριμένο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα  προκάλεσε όχι μόνο θύελλα αντιδράσεων αλλά και κατακραυγή   για το οποίο το ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής είχε δώσει την έγκρισή του προς το υπουργείο Παιδείας και προοριζόταν για τα γυμνάσια της χώρας με θέμα την προγεννητική αγωγή. Το πρόγραμμα το οποίο είχε επεξεργαστεί η Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής περιλάμβανε βίντεο με απόψεις όπως οτι  “τα πάντα ξεκινάνε πριν από τη γέννηση του παιδιού και πιο συγκεκριμένα από τη στιγμή της σύλληψής του” και οτι “στην Ανατολική Αφρική μαθαίνουμε ότι ως ημερομηνία γεννήσεως θεωρείται η στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει ως ιδέα να γεννήσει ένα παιδί. Δηλαδή μιλάμε για τη στιγμή που ανθίζει στο νου της αυτή η ιδέα”.Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το εν λόγω πρόγραμμα, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ανακάλεσε την έγκριση του. 
Ερωτήματα ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι το αίτημα που αρχικά ενέκρινε το υπουργείο Παιδείας προερχόταν από την «Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής», η οποία σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος, πρόκειται για οργάνωση “ασύμβατη με την ορθόδοξη πίστη” και την εντάσσει στον κατάλογο με τις 422 «Εξωχριστιανικές και παραθρησκευτικές ομάδες». Οι αναχρονιστικές πρακτικές της Νίκης Κεραμέως προκάλεσαν την οργή των χρηστών του Twitter εγκαλώντας την υπουργό Παιδείας και  πάλι να παραιτηθεί.

Καλό θα είναι πάντως η κα Κεραμέως να ασχοληθεί σοβαρά με τον ρόλο της ως υπουργός Παιδείας δίνοντας λύση σε βασικά ζητήματα, όπως καταλήψεις σχολείων, ύλη εξετάσεων, ελλείψεις εκπαιδευτικών … 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ