Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Πλεύρης : Στις 6.412 οι αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών- Επιστρέφουν άμεσα όσοι...

Πλεύρης : Στις 6.412 οι αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών- Επιστρέφουν άμεσα όσοι εμβολιαστούν

Σε 6.412 ανέρχονται οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, που προανήγγειλε χθες το βράδυ από τη Βουλή, κυρώσεις και για ιδιώτες γιατρούς. Παράλληλα σε μια κίνηση καλής θελήσεως, ανακοίνωσε ότι όσοι υγειονομικοί θα εμβολιαστούν θα εντάσσονται άμεσα στο ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, ενημερώνοντας τη Βουλή για τον αριθμό υγειονομικών που μπήκαν σε αναστολή, ο υπουργός ανέφερε ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 10.000 άτομα, αλλά με βάση τα πρώτα στοιχεία έχουμε 6.412 αναστολές. Για το ΕΚΑΒ, ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 500 άτομα σε αναστολή (τα 400 είναι πληρώματα) σε σύνολο 4.800 απασχολούμενων.

«Άρα έχουμε ένα ποσοστό που δίνει δυνατότητα να διαχειριστούμε την κατάσταση στο ΕΣΥ», σημείωσε.

Στην συνέχεια  ξεκαθάρισε ότι δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ που έχουν κυρώσεις. Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιώτες ιατροί που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, δεν θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες στις ιδιωτικές κλινικές, ενώ εξετάζεται ποιες (άλλες) συνέπειες θα υπάρχουν σε ιδιώτες γιατρούς που δεν εμβολιάζονται.

«Δεν μπορεί ένας ανεμβολίαστος γιατρός να χειρουργεί ή να βλέπει ασθενή», τόνισε και συμπλήρωσε ότι: « Το υγειονομικό προσωπικό, που θα εμβολιαστεί, θα ενταχθεί άμεσα στο ΕΣΥ».

Έως τώρα, η κατεύθυνση ήταν ότι οι ανεμβολίαστοι θα επέστρεφαν στην εργασία τους 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, είπε ο κ. Πλεύρης και συνέχισε: « Επειδή είχε δοθεί η δυνατότητα σε όσους, έως την 31/8 έκαναν το πρώτο εμβόλιο, να παρέμεναν στο σύστημα (υγείας), θα έρθει τροπολογία την άλλη εβδομάδα που θα δίνει τη δυνατότητα και σε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, με το που κάνουν το πρώτο εμβόλιο, να μπορέσουν να μπουν στο σύστημα».

Ακόμα ανακοίνωσε ότι τα πρώτα στοιχεία από την 1η και 2α Σεπτεμβρίου, δείχνουν ότι υπάρχουν δηλώσεις για εμβολιασμό από υγειονομικούς.