Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΠεριβαλλοντική πιστοποίηση και ενεργειακή αυτάρκεια για την Αθηναϊκή Στρωματοποιία

Περιβαλλοντική πιστοποίηση και ενεργειακή αυτάρκεια για την Αθηναϊκή Στρωματοποιία

Τη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη και διαρκή βελτίωση των περιβαλλοντικών της επιδόσεων επισημοποίησε η Αθηναϊκή Στρωματοποιία, λαμβάνοντας από τη EURO-Cert τη σημαντικήπιστοποίηση του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ) σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14001.

Παράλληλα, με ένα σύνολο 828 panel φωτοβολταϊκών της εταιρείας Jinko Solar, τοποθετημένων σε δύο από τα κεντρικά κτίρια των εγκαταστάσεών της στο Μαρκόπουλο, η Εταιρείαπροσεγγίζει και το στόχο της ενεργειακής αυτάρκειας των δραστηριοτήτων της. 

Η τοποθέτηση των panels έγινε στην οροφή των κτιρίων της αποθήκης και της παραγωγής. Η ισχύς τους, που ανέρχεται στα 471,97 KWp, αναμένεται να καλύψει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών της Αθηναϊκής Στρωματοποιίας για τα επόμενα 20 έτη, καθώς και άνω του 80% των αναγκών αυτών για το υπόλοιπο διάστημα μέχρι τα 25 έτη που διαρκεί η σύμβασή της με τον ΔΕΔΔΗΕ. 

Κύριος στόχος του ISO 14001, άλλωστε, είναι η προληπτική διαχείριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των οργανισμών, μέσω δεσμεύσεων για πρόληψη της ρύπανσης, συμμόρφωση με τη νομοθεσία και διαρκή βελτίωση. Το συγκεκριμένο πρότυποκαθορίζει τις απαιτήσεις ενός συστήματος διαχείρισης το οποίο αποσκοπεί στη συστηματική μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της συνολικής λειτουργίας ενός οργανισμού. 

Όπως δήλωσε ο κος Γιώργος Ι. Νιάρχος, CEO της Αθηναϊκής Στρωματοποιίας, «η ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την κλιμάκωση της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον άμεση και επιτακτική. Σ’ αυτήν τη ζωτική πρόκληση η Αθηναϊκή Στρωματοποιία απαντά με πράξεις βιώσιμης ανάπτυξης και, κυρίως, με πιστοποιημένα αποτελέσματα. Απόδειξη, η πρόσφατη πιστοποίησή μας με το ISO 14001, για την οποία είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ