Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠεριβάλλον-Τουρισμός: Γαλάζια Σημαία για έκτη χρονιά στην ακτή του La Mer Resort...

Περιβάλλον-Τουρισμός: Γαλάζια Σημαία για έκτη χρονιά στην ακτή του La Mer Resort & Spa-Οι στόχοι αειφορίας

Η ακτή μπροστά από το πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα La Mer Resort & Spa στον Καβρό Αποκορώνου βραβεύτηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά με τη Γαλάζια Σημαία (Blue Flag). Μάλιστα, η έπαρση της σημαίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2024 παρουσία του Δημάρχου Αποκορώνου κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη, του Πλωτάρχη Γεωργίου Γκαζά, εκπροσώπου του κεντρικού Λιμεναρχείο Χανίων και της κυρίας Εύης Τζαγκαράκη – Γελασάκη, Public Relations Manager του Ομίλου Γελασάκη.

Η εν λόγω ακτή προσφέρει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και την υποδομή που απαιτούν τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», τα οποία σχετίζονται μεταξύ άλλων με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, πληροφόρηση και διαχείριση, την ποιότητα νερών κολύμβησης, την προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου, καθώς και με την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών.

“Είναι τιμή και ευθύνη να είμαστε διαρκώς από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του ξενοδοχείου στη χωρία των μονάδων με ακτές με Γαλάζια Σημαία. Απότοκο του πυρήνα αξιών, που διέπουν τον Όμιλό μας και δεν είναι άλλος από την συνεχή δράση για τη διασφάλιση όρων περιβαλλοντικής και κοινωνικής αειφορίας, η Γαλάζια Σημαία αποτελεί κι έναν συμβολικό οδηγό για την προσφορά υψηλής στάθμης υπηρεσιών στον επισκέπτη. Στο μοντέλο αυτό συνεχίζουμε με έννοια για το μεγάλο σπίτι, τη φύση που μας περιβάλλει και την κοινωνία, όπου αναφερόμαστε” σημείωσε κατά τη σχετική εκδήλωση η κα Εύη Τζαγκαράκη – Γελασάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το La Mer Resort & Spa βραβεύτηκε για μία ακόμη χρονιά με το Διεθνές Οικολογικό Βραβείο Green Key, μετά από αξιολόγηση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης σε συγκεκριμένα οικολογικά κριτήρια και απαιτήσεις. Το «Green Key» είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που απονέμει το σήμα οικολογικής ποιότητας σε τουριστικές μονάδες που ικανοποιούν τα ανάλογα κριτήρια. Τα κριτήρια εστιάζουν στην περιβαλλοντική διαχείριση της τουριστικής μονάδας και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, και καλύπτουν τομείς που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας, την κατανάλωση νερού, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων προσωπικής καθαριότητας και απορρυπαντικών, την ποιότητα της τροφής και των ποτών, κ.ά.

Στο πλαίσιο, επίσης, της πολιτικής του ξενοδοχείου για την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος και τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του, το La Mer Resort & Spa έχει πιστοποιηθεί και με το διεθνές πιστοποιητικό ISO 14001:2015, ένα διεθνές πρότυπο το οποίο αναγνωρίζει τις ενέργειες των περιβαλλοντικά υπεύθυνων επιχειρήσεων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ