Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠΑΣ Γιάννινα- Παναθηναϊκός 0-1: Αντέχουν στην πίεση οι "πράσινοι"

ΠΑΣ Γιάννινα- Παναθηναϊκός 0-1: Αντέχουν στην πίεση οι “πράσινοι”

Ο Παναθηναϊκός αντέχει στην πίεση και αυτό είναι στοιχείο που δίνει τίτλους. Οι παίκτες του Ιβαν Γιοβάνοβιτς μπήκαν στην εκτός έδρας αποστολή των Ζωσιμάδων με την υποχρέωση να νικήσουν και το έκαναν κόντρα στα Γιάννινα με 1-0, για πρώτη φορά μετά το 2016.

Επικράτησαν του ΠΑΣ με μία οριακή χρονικά νίκη στις καθυστερήσεις, με την οποία έδειξε ότι μπορεί να μείνει σταθερός έως το τέλος της σεζόν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Σε έδρα όπου δεν πέρασαν ούτε ο Ολυμπιακός (2-2), ούτε η ΑΕΚ (1-2).

Σε ένα παιχνίδι με πολλές εκαιρίες για τους “πράσινους” στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήραν μεγάλο διπλό στην εκπνοή και καπώς έτσι διατητήθηκε η βαθμολογική απόσταση από την ΑΕΚ (+4) και τον Ολυμπιακό (+7), που συνέχισαν και αυτοί με νίκες κόντρα στον Παναιτωλικό η Ένωση με 4-1 και τον Άρη οι “ερυθρόλευκοι” με 1-0.

Κούρσα των τριων είναι το εφετινό πρωτάθλημα, για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, με τους “πράσινους” να παρουσιάζουν πάντως εντελώς διαφορετική εικόνα στο δεύτερο γύρο. Υποδεέστερη συγκριτικά με τον πρώτο.

Ο Παναθηναϊκός έκανε πάντως το καλύτερο εφετινό του 45λεπτο στο πρώτο μέρος, χάρη στην ενέργεια που έβγαλε ο Βαγιαννίδης σε κάθε προσπάθεια και έμεινε στο μηδέν σε αυτό το διάστημα επειδή ο Τσιντώτας έκανε σπουδαίες επεμβάσεις.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στο δεύτερο ανέκτησε δυνάμεις και τις ισορροπίες του, με τον Παναθηναϊκό να επιμένει μετά και τις αλλαγές, όπως αυτή του Σπόραρ και κράτησε την ψυχραιμία έως το τέλος. Τελειώνοντας το ματς με 14 τελικές, οι πέντε εντός εστίας.

Ο Μορέϊρα στην τελευταία φάση κολτσάει τον Κουρμπέλη και σωστά δόθηκε το πέναλτι, με το οποίο ο Σπόραρ έγραψε το τελικό 0-1.

Ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο δεύτερο ημίχρονο όταν έχασε την ισορροπία του ο Σιένκενφελντ, όμως ο Μπάλαν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι απέναντι από τον Μπρινιόλι.

Μένει να φανεί στα επόμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού εάν η ομάδα φέρει ψυχολογικό βάρος το οποίο θα της στοιχίσει.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ