Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠαρουσία του Προέδρου της Βουλής η Έκθεση Platforms Project– Independent Art Fair...

Παρουσία του Προέδρου της Βουλής η Έκθεση Platforms Project– Independent Art Fair 2024

Παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, άνοιξε χθες τις πύλες της στο εμβληματικό κτίριο του Καπνεργοστασίου, η Εικαστική Έκθεση Platforms Project– Independent Art Fair, που πραγματοποιείται από τις 10 ως και 13 Οκτωβρίου.

Το Platforms Project 2024, που υλοποιείται για 12η χρονιά, αποτελεί μία διεθνή Έκθεση που έχει ως στόχο την παρουσίαση της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από ομαδικές πρωτοβουλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που δρουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τη διεύθυνση του Platforms Project 2024 έχουν οι Άρτεμις Ποταμιάνου και Μιχάλης Αργυρού, οι οποίοι και ξενάγησαν τον Πρόεδρο της Βουλής, μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, η οποία επίσης έδωσε το παρών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων συνομίλησε με καλλιτέχνες δημιουργούς κι εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές.

Στο Platforms Project 2024 παρουσιάζονται πλατφόρμες από 25 χώρες. Συμμετέχουν 62 εικαστικές πλατφόρμες με περισσότερους από́ 900 καλλιτέχνες.

Παράλληλα με την παρουσίαση της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν στο Καπνεργοστάσιο ημερίδες, ομιλίες, περφόρμανς και workshops και θα παρουσιαστούν 52 περφόρμανς όλες τις μέρες και ώρες της Έκθεσης.

Αναπόσπαστο κομμάτι του Platforms Project αποτελεί το παράλληλο πρόγραμμα Open Studios που για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, Εργαστήρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών παρουσιάζουν έργα φοιτητών και ειδικά́ διαμορφωμένα πρότζεκτ.

To ευρύ κοινό μπορεί να βρεθεί κοντά στη σύγχρονη τέχνη και να γνωρίσει τους δημιουργούς της με ξεναγήσεις, από σήμερα Παρασκευή ως και την Κυριακή στις 14:00, 15:00, 17:00 και 19:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με την επίδειξη Δελτίου Ταυτότητας, 12:00-21:00.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ