Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ: Καλές πράξεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ: Καλές πράξεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Ο σεβασμός, η ισότητα, η ενδυνάμωση των γυναικών και η αποκήρυξη κάθε μορφής βίας αποτελούν θεμελιώδεις αξίες για την Παπαστράτος

Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί μια κοινωνική μάστιγα που τα τελευταία χρόνια έχει δυστυχώς πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Μια μάστιγα που ζητά από όλους μας πράξεις. Πράξεις προστασίας του αδιαπραγμάτευτου δικαιώματος στη ζωή και την ασφάλεια.

H Παπαστράτος εκτός από ένας εξαιρετικός εργοδότης, ακόμη μια φορά ξεχωρίζει ως ένας καλός εταιρικός συμπολίτης και μάλιστα αποδεικνύει έμπρακτα ότι νοιάζεται για τους ανθρώπους της αλλά και για την κοινωνία και τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, τη χώρα.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 5 Ιουνίου συνυπογράφηκε Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης μεταξύ της Παπαστράτος και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας που έχει στόχο την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Με το Μνημόνιο αυτό η Παπαστράτος δεσμεύεται να υποστηρίξει οικονομικά τη δημιουργία 45 νέων γραφείων αντιμετώπισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, σε συνέχεια των 18 υφιστάμενων και να συνεργαστεί με το Υπουργείο σε κοινές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Αξιοσημείωτο είναι πως η συνεργασία της Παπαστράτος με το Υπουργείο, η οποία ξεκινά ήδη από το 2019, έχει δημιουργήσει ένα θετικό προηγούμενο ουσιαστικής προσφοράς. Χάρη σε αυτήν, ο αριθμός των ειδικά διαμορφωμένων γραφείων αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας θα φτάσει συνολικά τα 63 σε 55 πόλεις της χώρας. Ως επιχείρηση με βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, η Παπαστράτος θα βρίσκεται στο πλευρό της για την υλοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών που στηρίζουν υψηλούς κοινωνικούς σκοπούς.

«Θέλω να ευχαριστήσω και την εταιρεία Παπαστράτος για την ευγενική χορηγία να διαμορφώσουμε αυτούς τους χώρους, όπως βλέπετε, λίγο διαφορετικούς από ένα συνηθισμένο αστυνομικό τμήμα. Και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Γιατί σκεφτείτε να έρθει μία γυναίκα τραυματισμένη, στρεσαρισμένη και κατά κανόνα με μεγάλη ψυχολογική πίεση και να θέλει να βρει έναν χώρο ο οποίος να της είναι οικείος. Μπορεί να έρθει με τα παιδιά της. Είναι δύσκολα περιστατικά αυτά τα οποία διαχειρίζεστε», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο νέο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

63 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας σε ολόκληρη την Ελλάδα

Το νέο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Α.Τ. Χαριλάου Αναλήψεως επισκέφθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο, Δημήτριο Μάλλιο λίγη ώρα πριν την κήρυξη της έναρξης λειτουργίας των επιπλέον 45 νέων Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θέλουμε να καλέσουμε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να εμπιστευτούν την αστυνομία. Η αστυνομία ασκεί έναν πολύ σημαντικό κοινωνικό ρόλο και στα ζητήματα της κοινωνικής αστυνόμευσης όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και σημείωσε πως από λειτουργούν πλέον σε ολόκληρη τη χώρα συνολικά 63 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας, ένα δηλαδή σε κάθε Νομό της χώρας. «Αυτό σημαίνει ότι και ο κάτοικος ή η κάτοικος του τελευταίου ακριτικού ορεινού ή δυσπρόσιτου χωριού, μπορεί να απευθύνεται στην αστυνομία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ή οτιδήποτε άλλο συμβαίνει και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του νέου Γραφείου, το τρίτο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα καλύπτει γεωγραφικά ένα πολύ μεγάλο μέρος της πόλης. Επιπλέον, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στην εταιρεία «Παπαστράτος», η οποία ανέλαβε και εξόπλισε όλα τα νέα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας στη χώρα. «Είναι μια σημαντική κοινωνική προσφορά, είναι η κοινωνική προσφορά της επιχειρηματικότητας στην προσπάθεια που κάνει το κράτος, το δημόσιο, η αστυνομία, για να διασφαλίσει την ασφάλεια, την ακεραιότητα της ζωής των γυναικών που κινδυνεύουν από πράξεις βίας και συνεπώς αυτό που οφείλουμε είναι ευγνωμοσύνη. Να συνεχίσουν αυτές τις προσπάθειες, να είναι κοντά μας για να «ουρλιάζουμε» και εμείς κάθε ημέρα και να αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικός είναι ο κοινωνικός ρόλος, η εταιρική ευθύνη, όταν ασκείται στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης», τόνισε ο Υπουργός.

Επιχείρηση με βαθιές ρίζες στην Ελληνική Κοινωνία

«Ο σεβασμός, η ισότητα, η ενδυνάμωση των γυναικών και η αποκήρυξη κάθε μορφής βίας αποτελούν θεμελιώδεις αξίες για την Παπαστράτος. Είμαι περήφανος που συνυπογράφω εκ μέρους της Παπαστράτος το Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε μια πρωτοβουλία που έχει στόχο την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας,  μιας κοινωνικής μάστιγας που τα τελευταία χρόνια έχει δυστυχώς πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις», σημείωσε από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Παπαστράτος», Γιώργιος Μαργώνης.

«Με το Μνημόνιο αυτό η Παπαστράτος δεσμεύεται να υποστηρίξει οικονομικά τη δημιουργία 45 νέων γραφείων αντιμετώπισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, σε συνέχεια των 18 υφιστάμενων και να συνεργαστεί με το Υπουργείο σε κοινές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου. Παπαστράτος σημαίνει επιστροφή στην κοινωνία. Η συνεργασία μας με το Υπουργείο, η οποία ξεκινά ήδη από το 2019, έχει δημιουργήσει ένα θετικό προηγούμενο ουσιαστικής προσφοράς. Χάρη σε αυτήν, ο αριθμός των ειδικά διαμορφωμένων γραφείων αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας θα φτάσει συνολικά τα 63 σε 55 πόλεις  της χώρας. Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Πολιτεία που είναι παρούσα και συνεργάζεται με τους εγχώριους επιχειρηματικούς φορείς για την εξυπηρέτηση τέτοιων υψηλών κοινωνικών σκοπών. Ως επιχείρηση με βαθιές ρίζες στην Ελληνική Κοινωνία, η Παπαστράτος θα βρίσκεται στο πλευρό της για την υλοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών», πρόσθεσε.

Διαχρονική στήριξη στην πολιτεία

Η διαχρονική στήριξη της Παπαστράτος στην πολιτεία για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

•Το 2019-2020 υποστήριξε την καμπάνια «Έχεις φωνή, είμαστε δίπλα σου».

•Το 2021 υποστήριξε τη δημιουργία των πρώτων έξι γραφείων αντιμετώπισης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

•Το 2022 υποστήριξε τη δημιουργία 12 ακόμα γραφείων σε συνολικά 11 πόλεις της Ελλάδας

•Το 2024 υποστηρίζει τη δημιουργία ακόμα 45 νέων γραφείων και φθάνουμε τα 63 γραφεία σε 55 πόλεις της Ελλάδας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ