Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠΑΟΚ- Ολυμπιακός 0-0: Ραντεβού στη ρεβάνς

ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός 0-0: Ραντεβού στη ρεβάνς

Η “λευκή” ισοπαλία,0-0, του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, αφήνει προφανώς ανοικτά όλα τα σενάρια για τη ρεβάνς του ημιτελικού στο Γ. Καραϊσκάκης. Ο πρώτος μεταξύ τους αγώνας είχε ρυθμό και κάποιες καλές ευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Το θέαμα ωστόσο δεν προσέφερε ποιότητα.

Η ρεβάνς πλέον (27/4) είναι ζήτημα εγωϊσμού για τον Ολυμπιακό, που θα πρέπει να δείξει χαρακτήρα για να προκριθεί, απέναντι σε μία ομάδα που στον εκτός έδρας επαναληπτικό θα ρισκάρει όσο χρειάζεται. Με έναν Ολυμπιακό που δέχεται πιο εύκολα φάσεις αλλά, ευτυχώς για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, δεν απειλήθηκε αρκετά, καθώς ο “δικέφαλος” στερείται τον σημαντικό Ελ Καντουρί.

Εάν ο Μπίσεσβαρ είχε σε αυτό το ματς και τον Ελ Καντουρί, οι “ερυθρόλευκοι” θα είχαν πιεστεί περισσότερο. Παρ΄ όλα αυτά θα είχαμε εντελώς διαφορετική συζήτηση, εάν η πρώτη φάση του Ολυμπιακού με τον Μασούρα στη μικρή περιοχή κατέληγε σε γκολ. Τον πρόλαβε ο Πασχαλάκης επειδή κατάλαβε ότι ο έλληνας επιθετικός έχασε την ισορροπία του και δεν κλότσησε τη μπάλα. Έτσι κι αλλιώς στα τελευταία παιχνίδια μεταξύ των δύο μπαίνουν δύσκολα γκολ. Και οι δύο ομάδες δεν βρίσκουν εύκολα δίχτυα αυτή την περίοδο. Ο Μασούρας πάντως σκόραρε στο 10΄, όμως η ομάδα της διαιτησίας καταλόγισε οφ σάϊντ, χωρίς να ξεκαθαρίζεται κάτι τέτοιο από την τηλεοπτική εικόνα.

Στην Τούμπα αναμετρήθηκαν δύο αντίπαλοι, με τα δεδομένα που τους συνοδεύουν το τελευταίο διάστημα να μην τους επιτρέπουν να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στα play off προκειμένου να ολοκληρωθεί μία “δουλειά”, που δείχνει να έχει τελειώσει επί της ουσίας από την κανονική περίοδο και του αξίζει εκατό τοις εκατό. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, θέλει ξανά να διεκδικήσει το κύπελλο με όλες τις δυνάμεις του, όμως ο αποκλεισμός από τη Μαρσέϊγ και οι τέσσερις συνεχόμενες ήττες έδειξαν να έχουν “αδειάσει” τους παίκτες του.

Ο Ολυμπιακός πάντως, σε μία δυνατή έδρα, δεν δέχτηκε γκολ και κράτησε την εστία του ανέπαφη, χάρη και στον Βατσλίκ, στη δύσκολη φάση με το σουτ του Ζίβκοβιτς. Ο ΠΑΟΚ λογικά θα έχει τον Βιεϊρίνια στη ρεβάνς, όμως εκεί ο Ολυμπιακός θα παρουσιάσει τη δύναμη της δικής του έδρας.

Το πρώτο παιχνίδι στιγματίστηκε από την κακή διαιτησία του Ιταλού διαιτητή, Κίφι και τις λανθασμένες αποφάσεις του VARίστα, Φάμπρι, που εκτός ότι ακύρωσαν το γκολ του Μασούρα στο 10’, δεν έβγαλαν κόκκινη στο 26΄στον Άκπομ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ