Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Το μεγάλο στοίχημα "Ντιέγκο Αλόνσο!"

Παναθηναϊκός: Το μεγάλο στοίχημα “Ντιέγκο Αλόνσο!”

Ο Ντιέγκο Αλόνσο ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό, όμως πριν ακόμα ξεκινήσει ήδη μειονεκτεί! Πολύ απλά διότι, ο κόσμος της ομάδας μετά τις τελευταίες περιπέτειες με τους Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Φατίχ Τερίμ έχει ταλαιπωρηθεί πολύ, κατά συνέπεια αμφισβητεί τα πάντα!

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού δεν έχει το μέγεθος του Μαουρίτσιο Σάρι. Δεν φταίει πάντως γι΄αυτό και δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να “γράψει” εντυπωσιακά πετυχημένη παρουσία. Εις βάρος του μετράει ασφαλώς η αποτυχημένη παρουσία στον πάγκο της Σεβίλλης όπου σε διάστημα 63 ημέρων δεν κατάφερε ούτε μία νίκη στο πρωτάθλημα της Ισπανίας, όπως και στο Champions League.

Το όνειρό του είναι πάντοτε η καριέρα στα γήπεδα της Ευρώπης και με αυτό ως δεδομένο μοιάζει να έρχεται στην Ελλάδα, προκειμένου να διορθώσει την ανορθογραφία της Ισπανίας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχει εγκατασταθεί μόνιμα στη Μαδρίτη.

Ο 49χρονος προπονητής έχει κατακτήσει την Clausura με την Πατσούκα και δύο φορές το Champions League βορείου και κεντρικής Αμερικής με τις Πατσούκα και Μοντερέι.

Αντικατέστησε τον Όσκαρ Ταμπάρες που ήταν τεχνικός της εθνικής Ουρουγουάης για 15 χρόνια. Με 4 σερί νίκες στο πάγκο της, οδήγησε την ομάδα στους ομίλους για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Πριν τη διοργάνωση παρουσιαζόταν ως το μεγαλύτερο όπλο της Ουρουγουάης. Μετά τους αγώνες κατηγορήθηκε για τις τακτικές του. Το 2-0 επί της Γκάνας στον τελευταίο αγώνα της στη φάση των ομίλων δεν στάθηκε ικανό να δώσει την πρόκριση στα νοκ-άουτ ματς, αφού είχε προηγηθεί η λευκή ισοπαλία με την Νότια Κορέα και η ήττα με 2-0 από την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Αλόνσο να υποβάλλει την παραίτησή του και να εκφράζει την επιθυμία του να επιστρέψει στους πάγκους σε συλλογικό επίπεδο.

Στη Σεβίλλη πήγε τον Οκτώβριο του 2023 αντικαθιστώντας τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος μετά την κατάκτηση του Europa, είχε την ομάδα στη 14η θέση, με 8 βαθμούς σε 8 αγώνες. Να σημειωθεί πως η Σεβίλλη έκανε μεγάλες περικοπές στο μπάτζετ. Η πίεση στην ομάδα της Ανδαλουσίας ήταν αφόρητη και ο Αλόνσο δεν άντεξε πολύ, με την αδυναμία της ομάδας να κερδίσει κάποιο από τα πρώτα οκτώ παιχνίδια με εκείνον στον πάγκο.

H θέση του προπονητή είναι και λαχείο που αγοράζει κάθε ομάδα. Ο Αλόνσο είναι φιλόδοξος όμως δεν έχει περιθώριο αποτυχίας. Όσο κι αν μοιάζει υπερβολή, ο Παναθηναϊκός για τον ουργουανό είναι πιθανότατα η τελευταία ευκαιρία στην Ευρώπη. Κάπως έτσι μπορεί να οφεληθούν οι “πράσινοι” για το ζήλο που θα επιδείξει.

Θέλοντας να προσφέρει με τη δουλειά του το πρωτάθλημα μετά από 15 χρόνια, καλείται να δώσει το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό του στοίχημα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ