Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Σημαντική νίκη επί του ΟΦΗ, χωρίς θεαματική βελτίωση

Παναθηναϊκός: Σημαντική νίκη επί του ΟΦΗ, χωρίς θεαματική βελτίωση

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Τους έχει μεγάλη ανάγκη καθώς ήδη έχει χάσει αρκετούς και υπό αυτή την οπτική, η νίκη του με 1-0 στο Ηράκλειο της Κρήτης επί του ΟΦΗ έχει πολύ μεγάλη σημασία. Πολύ περισσότερο και επειδή οι γηπεδούχοι δεν είναι αμελητέα δύναμη εφέτος στη Stoiximan Super League.

Ο Παναθηναϊκός πήρε λοιπόν μία νίκη – “οξυγόνο”, έχοντας να διαχειριστεί και ένα πολύ δύσκολο δεκαήμερο σε ψυχολογικό επίπεδο. Η απώλεια του Μπάλντοκ έπαιξε και αυτή σίγουρα το ρόλο της σε ό,τι έχει να κάνει με τη μαχητικότητα που επέδειξαν οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο.

Το “τριφύλλι” επέστρεψε στις νίκες μετά τα δύο ντέρμπι, με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, φεύγοντας με τους τρεις βαθμούς για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μακριά από την έδρα του.

Αυτή είναι η μία αλήθεια του ματς. Εάν θέλουμε ωστόσο να μην κρίνουμε τους αγώνες μόνο από τα αποτελέσματα αλλά και την εικόνα των ομάδων, ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος, ούτε διαφορετικός. Στην ατομική ποιότητα κάποιων παικτών του βασίστηκε, όπως στη φάση του Τετέ όπου ο βραζιλιάνος σκόραρε το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Στην πραγματικότητα, το έχουμε γράψει αμέτρητες φορές τόσο νωρίς στη σεζόν, οι “πράσινοι” βολέυονται όταν επιλέγουν το σενάριο των αντεπιθέσεων και δεν χρειάζεται να κάνουν σετ παιχνίδι. Να κυκλοφορούν πολύ περισσότερο τη μπάλα για να δημιουργούν τις φάσεις. Τους εξυπηρετεί να λειτουργούν στη λογική του “κλέβω και αιφνιδιάζω τον αντίπαλο στον κενό χώρο”.

Απλά σε αυτό το ματς οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δυνάμωσαν τους ποδοσφαιριστές που εμφανίστηκαν περισσότερο ανταγωνιστικοί, βελτιώνοντας τις κινήσεις τους.

Έτσι βρήκε το γκολ μετά από κλέψιμο ψηλά του Κώτσιρα, και στη συνέχεια αφού ο Τζούρισιτς πάσαρε στον Τετέ, ο βραζιλιάνος με σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ στο 6′. 

Ο Παναθηναϊκός του Ντιέγκο Αλόνσο, ξεκίνησε με τον Ντραγκόφσκι στην υπεράσπιση της εστίας. Κώτσιρας δεξιός μπακ, Μλαντένοβιτς αριστερός, Ίνγκασον και Γεντβάι στο κέντρο της άμυνας. Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας στον άξονα του κέντρου. Δεξιός εξτρέμ ο Τετέ, αριστερός ο Τζούρισιτς και σέντερ φορ ο Γερεμέγεφ.

Οι “πράσινοι”, σε αντίθεση με προηγούμενους αγώνες, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, με κυριαρχία (66%-34% η κατοχή) και πατούσαν συχνά στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν είχαν “καθαρό” μυαλό στη τελική προσπάθεια. Υπήρξαν σημαντικές στιγμές όπου υστέρησαν στην τελική απόφαση, ενώ φάνηκε ξανά η έλειψη ποιότητας σε κάποιες θέσεις.

Ο Τετέ πάντως ήταν εξαιρετικός, όπως και ο Τσέριν, που έκανε πολλές, πιο σωστά όλες τις δουλειές.

Οι αμυντικοί έκαναν αρκετά αβίαστα λάθη, εκτός από τον πολύ καλό και πάλι Ίνγκασον. Αυτό το γεγονός προσέφερε εκτελέσεις στους γηπεδούχους που είχαν για πρώτη φορά τον Ράσταβατς στον πάγκο τους. Η πιο απειλητική εξ αυτών στο 41’ όταν ο Γιουνγκ έκλεψε τη μπάλα και με ατομική ενέργεια και σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ντραγκόφσκι.  

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Ντιέγκο Αλόνσο κέρδισε χρόνο, όχι όμως και πόντους εμπιστοσύνης. Αυτό θα συμβεί μόνο όταν η ομάδα παρουσιάσει καλύτερη εικόνα. Ο αγώνας κόντρα στην Chelsea την Πέμπτη (24/10) στο ΟΑΚΑ, είναι μία καλή ευκαιρία προκειμένου να λειτουργήσει υπέρ της ομάδας και του προπονητή.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ