Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠαναθηναϊκός: Ο Αλόσνο ζητάει από τον Πελίστρι να συνεργαστούν ξανά!

Παναθηναϊκός: Ο Αλόσνο ζητάει από τον Πελίστρι να συνεργαστούν ξανά!

Ο Παναθηναϊκός αιφνιδίασε ευχάριστα τους φίλους του με την απόκτηση του Ίνγκασον για την άμυνα, σε μία στιγμή όπου η διοίκηση της ομάδας έδειχνε να χάνει έδαφος χρονικά. Αυτή την ώρα πάντως είναι ξεκάθαρο πως έχει ανάγκη από μεταγραφές και για τα δύο άκρα της επίθεσης, η ευστοχία των οποίων θα παίξει σημαντικό ρόλο σε ολόκληρη τη σεζόν για την πορεία του “τριφυλλιού”.

Σε ό,τι έχει να κάνει με όνομα που ακούγεται καιρό, ο Φακούντο Πελίστρι φέρεται να βρίσκεται κοντά στους “πράσινους”, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο οποίος επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ντιέγκο Αλόνσο είναι αυτός που προσπαθεί να πείσει το συμπατριώτη του και έχει αρκετές πιθανότητες καθώς είναι αυτός που τον ανέδειξε στην εθνική Ουρουγουάης.

Είναι κρίσιμο ότι, σε κάθε περίπτωση, το μέλλον του ποδοσφαιριστή δεν θα είναι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της και έβγαλε προς πώληση, μεταξύ άλλων, και τον ουρουγουανό εξτρέμ.

Ο μάνατζερ του παίκτη, Εντγκάρντο Λασάλβια, έχει ξεκαθαρίσει πως οι δύο ομάδες με τις οποίες συζητά ο Πελίστρι είναι ο Παναθηναϊκός και η Ρεάλ Βαγιαδολίδ.

Ο 22χρονος γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 2001 και άρχισε από πολύ μικρός να παίζει ποδόσφαιρο, περνώντας από τις Ακαδημίες των Λα Πικάδα, Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο και Πενιαρόλ. Η μεγάλη ομάδα της χώρας του τον έβαλε στις τάξεις της το 2014, με τον Πελίστρι να παίρνει το χρίσμα στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι του 2019.

Με 37 εμφανίσεις, 2 γκολ και 4 ασίστ κατάφερε να μπει στο στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων και μόλις έναν χρόνο αργότερα, το 2020, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβγαλε από τα ταμεία της 8.5 εκατ. ευρώ. Η παρουσία του στο Ολντ Τράφορντ ξεκίνησε μέσω της Κ21, όπου πέτυχε 3 γκολ και μοίρασε 1 ασίστ σε 9 εμφανίσεις, κερδίζοντας σταδιακά μια θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας.

Τον Ιανουάριο του 2021 η Αλαβές τον πήρε δανεικό και μάλιστα ανανέωσε την συμφωνία και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Συνολικά, με την ισπανική ομάδα αγωνίστηκε 35 φορές σε όλες τις διοργανώσεις. 

Το καλοκαίρι του 2022 επέστρεψε στη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το Φεβρουάριο εφέτος. Στο ξεκίνημα της προηγούμενης σεζόν, 2023/24, χρησιμοποιήθηκε στην πρεμιέρα του Champions League, κόντρα στη Μπάγερν στο Μόναχο, αλλά και σε κάποια από τα πρώτα παιχνίδια της Premier League, όμως στη συνέχεια ο Τεν Χααχ τον άφησε εκτός.

Συνολικά έχει φορέσει την φανέλα της Γιουνάϊτεντ 24 φορές, μοιράζοντας 2 ασίστ, κερδίζοντας πάντως την αγάπη των οπαδών των “Κόκκινων Διαβόλων”. Το δεύτερο μισό της χρονιάς που ολοκληρώθηκε τον βρήκε να παίζει ως δανεικός στην Γρανάδα, καταγράφοντας 15 συμμετοχές με απολογισμό 2 γκολ και 2 ασίστ.

Σε εθνικό επίπεδο, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι 26 φορές διεθνής με την Ουρουγουάη, μετρώντας και 2 γκολ. Το ντεμπούτο του έγινε χάρη στο νυν προπονητή του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, που τον χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στην εκτός έδρας νίκη 1-0 επί της Παραγουάης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο Μουντιάλ του Κατάρ έπαιξε σε όλα τα ματς της Ουρουγουάης, ενώ συμμετείχε και σε όλα τα ματς της χώρας του στο Copa America που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, έχοντας γκολ και ασίστ κόντρα στην Βολιβία και δείχνοντας ότι απολαμβάνει πλήρως και την εμπιστοσύνη του Μαρσέλο Μπιέλσα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ