Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0: Άστοχοι στο καλό τους ημίχρονο!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0: Άστοχοι στο καλό τους ημίχρονο!

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έπαιξαν μόνο για τη νίκη, όμως έμειναν στο 0-0. Κανείς από τους δύο δεν μπορεί να πανηγυρίσει, ούτε να θεωρήσει ότι καταστράφηκε. Ντέρμπι “αιωνίων” ισόπαλο χωρίς γκολ, με τον Παναθηναϊκό να είναι καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και τον Ολυμπιακό να έχει μεγάλη τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να τελειώσει το παιχνίδι στο 91ο λεπτό με τον Μασούρα.

Επρόκειτο για ντέρμπι, όμως για τον Παναθηναϊκό η νίκη, που δεν ήρθε τελικά, ήταν αναγκαία. Οι “πράσινοι” έκαναν το καλύτερο πρώτο ημίχρονο επί Ντιέγκο Αλόνσο, με καλές ατομικές ενέργειες χάρη στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών του. Καμία από αυτές δεν δημιούργησε μεγάλη φάση για γκολ, κι ενώ ο Φώτης Ιωαννίδης έπαθε νωρίς θλάση στον προσαγωγό.

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού από το ξεκίνημα της σεζόν κυνηγάει τις μπαλιές και κάνει πάρα πολλά μόνος σε όλα τα παιχνίδια, με τον κίνδυνο τραυματισμού να ήταν μπροστά του. Τελικά συνέβη. Ο Παναθηναϊκός για τέταρτο αγώνα εφέτος στο πρωτάθλημα δεν σκοράρει. Με Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Μλαντένοβιτς, δεξιό τον Μπάλντοκ και τον Ίνγκασον με τον Γεντβάι στο κέντρο της άμυνας. Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας στον άξονα του κέντρου. Αριστερός εξτρέμ ο Τζούρισιτς, δεξιός ο Τετέ και σέντερ φορ ο Ιωαννίδης. Στο 44′ ο Ιωαννίδης έγινε αναγκαστική αλλαγή και την θέση του πήρε ο Σπόραρ.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό, έχοντας τον Τζολάκη στην υπεράσπιση της εστίας, τον Ορτέγκα στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Kοστίνια στο δεξί και τον Κάρμο με τον Ρέτσο στο κέντρο αυτής. Μουζακίτης, Εσέ, Ολιβέιρα η τριπλέτα στη μεσαία γραμμή. Ο Μαρτίνς στο αριστερό ”φτερό”, ο Ροντινέι στο δεξί και στη κορυφή της επίθεσης ο Ελ Καμπί.

Και οι δύο ομάδες ήθελαν και διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο έλειψε πολύ ο Τσικίνιο στο πλάνο που εφαρμόζει ο Μεντιλίμπαρ. Ο Ολιβέϊρα που ξεκίνησε στη θέση του δεν ήταν καλός. Ούτε παραγωγικός, ούτε απειλητικός.

Η είσοδος του Κωστούλα αντί του Ολιβέϊρα βοήθησε τους “ερυθρόλευκους” να αποκτήσουν ενέργεια να και να δημιουργήσουν καταστάσεις στην άμυνα των γηπεδούχων. Για τον Παναθηναϊκό, που πληγώθηκε με τον τραυματισμό του Ιωαννίδη, βοήθησε σημαντικά ο Μπακασέτας.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο στάθηκε στο καλό αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας του, τονίζοντας πως για μία ακόμη φορά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Είχαμε καλύτερες στιγμές από τον αντίπαλο. Δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που είχαμε και τις ευκαιρίες, όμως πραγματικά δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Μου έκανε εντύπωση ο διαιτητής, ο οποίος κάθε λίγο σταματούσε μία ομάδα που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο, συνέχεια σταματούσε τον αγώνα. Είχαμε καλές στιγμές και η ομάδα ήταν πρωταγωνίστρια. Κάναμε έναν πολύ μεγάλο αγώνα, βεβαίως μας στοίχισε η έξοδος του Φώτη. Σε κάθε στιγμή θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, κάναμε μεγάλη προσπάθεια“.

Ο Μπάμπης Κωστούλας έκανε πολύ καλό παιχνίδι, χωρίς να παίξει στην κανονική του θέση, αυτή του φορ. Απείλησε δημιουργικά από τα άκρα, μπλόκαρε την ανάπτυξη των “πράσινων” και χάρη στη δική του παρουσία άλλαξαν οι ισορροπίες στο δεύτερο ημίχρονο, από τη στιγμή που πέρασε στο ματς. Ο Ολυμπιακός πήρε πράγματα από τις αλλαγές του εκτός από το Βέλντε.

Ένας ακόμη νεαρός, ο Μουζακίτης, έδειξε πως είναι στη θέση του ο καλύτερος του “ερυθρόλευκου” ρόστερ. Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης έκανε διπλή επέμβαση στο φινάλε του ημιχρόνου και γενικά έδωσε ασφάλεια στα δοκάρια του Ολυμπιακού.

Μετά την αναμέτρηση, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δήλωσε πως δεν έμεινε ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας του, τονίζοντας πως απαιτεί περισσότερα από τους παίκτες του. Παράλληλα, παραδέχθηκε πως ο Παναθηναϊκός ήταν σε καλύτερη μέρα από τους «ερυθρόλευκους».

“Είχαμε τις ευκαιρίες μας, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είμαι ευχαριστημένος. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος ο Παναθηναϊκός, στο δεύτερο δημιουργήσαμε πράγματα όμως ζητάω περισσότερα από την ομάδα. Δεν υπάρχει πάντα εξήγηση, ο Παναθηναϊκός ήταν σε καλύτερη μέρα από εμάς”, ανέφερε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ έφυγε με νίκη από τη Λιβαδειά, επικρατώντας 2-0 είναι και πάλι μόνος πρώτος στον πίνακα με 16 βαθμούς! Στη 2η θέση έχουμε τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Άρη, ΑΕΚ και Ολυμπιακού, που έχουν από 14 βαθμούς. Όσο για την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, έμεινε στο -7 από την κορυφή.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν, Μπάλντοκ (75′ Κώτσιρας), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (65′ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Μπακασέτας (75′ Ουναΐ), Τζούριτσιτς (65′ Πελίστρι), Ιωαννίδης (44′ Σπόραρ).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ) : Tζολάκης, Κοστίνια (62′ Γκαρθία), Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Μουζακίτης (86′ Μασούρας), Ροντινέι, Ολιβέιρα (46′ Κωστούλας), Μαρτίνς (62′ Βέλντε), Ελ Κααμπί.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ