Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Νίκη - επιβεβαίωση του χαρακτήρα πρωταθλητισμού στη Λαμία

Παναθηναϊκός: Νίκη – επιβεβαίωση του χαρακτήρα πρωταθλητισμού στη Λαμία

Ο Παναθηναϊκός στο τέλος της προηγούμενης σεζόν έμεινε με την πίκρα της απώλειας του πρωταθλήματος. Μία από τις απαντήσεις που εξηγούσαν πώς χάθηκε ένα πρωτάθλημα που έδειχνε δικό του ήταν οι γκέλες που μέτρησε κόντρα σε υποδεέστερους αντιπάλους.

Απέναντι στις εκτός του Big 5 ομάδες, ακόμη κι όταν κέρδιζε σε κάποιες περιπτώσεις το έκανε με δυσκολία. Αυτό το σενάριο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν υπάρχει πια!

Με την αποψινή (4/11) νίκη, 2-1, στη Λαμία, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι οδηγείται πλέον από πολύ πιο ισχυρό μέταλλο. Ο ενισχυμένος χαρακτήρας της ομάδας, του επιτρέπει να ξεπερνάει τα εμπόδια που προκύπτουν στη διάρκεια των αγώνων και υπό αυτή την έννοια αυτή η επικράτηση είναι πολύ σημαντική στην οικονομία του πρωταθλήματος.

Οι πράσινοι διατήρησαν το απόλυτο μακριά από την έδρα τους, σε μία αναμέτρηση που θύμισε Premier League (!), για την ένταση, τις ανατροπές, τα πέναλτι, τα δοκάρια και την αποβολή. Τέτοιοι αγώνες πέρυσι σπάνια τελείωναν με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να χαμογελούν, όμως αυτή τη φορά επιβεβαίωσαν – ξανά εφέτος – ότι η ομάδα έχει νοοτροπία πρωταθλητισμού.

Δεδομένο το οποίο επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι οι “πράσινοι” είχαν το καλύτερό τους διάστημα από το 80′ έως το 98’…

Η κυριαρχική αγωνιστική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού υποστηρίζεται και από το γεγονός ότι διαθέτει περισσότερους έτοιμους παίκτες. Φάνηκε άλλωστε όταν στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο σέρβος προπονητής σήκωσε από τον πάγκο για ζέσταμα τους Σπόραρ, Μπερνάρ, Αϊτόρ και Παλάσιος!

Όλοι τους βασικοί και αναντικατάστατοι στην προηγούμενη σεζόν, στο σημερινό αγώνα πέρασαν ως αλλαγή και μάλιστα μία τέτοια συνεργασία, Μπερνάρ- Σπόραρ, απέφερε το γκολ και τους τρεις βαθμούς στο 90‘.

Ο Σπόραρ έχει φτάσει στο επίπεδο που θέλει ο προπονητής του, λειτουργώντας με “καθαρό” μυαλό, χωρίς να επηρεάζεται όταν δεν ξεκινά βασικός. Ήταν μάλιστα εκείνος που άνοιξε την προηγούμενη αγωνιστική το “χορό των γκολ”, στα πρώτα δευτερόλεπτα κόντρα στον Πανσερραϊκό και αυτός που “υπέγραψε” τη νίκη και στη Λαμία.

Ο σλοβένος μετράει πλέον τέσσερα στο πρωτάθλημα και οκτώ συνολικά, ενώ έχασε και πέναλτι στις καθυστερήσεις στο 98′. 

Ο Μλαντένοβιτς με το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε έδειξε πως λειτουργεί με το μυαλό, καθώς “διάβασε” από τόσο μακριά το κενό στην εστία που άφησε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Η απουσία του Χουάνκαρ δεν γίνεται αισθητή.

Ο Μπρινιόλι, το έχω γράψει ξανά, δεν είναι σε φόρμα, όπως δεν ήταν καλή συνολικά η δεξιά πλευρά του “τρυφιλλιού”, με το Βαγιαννίδη και το Μαντσίνι. Επίσης ο Τσέριν έπαιζε…μόνος στη μεσαία γραμμή, καθώς ούτε οι Τζούρισιτς-Αράο είχαν καλό παιχνίδι.

Ο βραζιλιάνος πάντως κακώς αποβλήθηκε, διότι δεν ακούμπησε ποτέ τον αντίπαλο παίκτη της Λαμίας, παρά το γεγονός ότι σήκωσε το πόδι. Έλεγχος στο VAR δεν μπορούσε να γίνει επειδή η αποβολή προήλθε από δεύτερη κίτρινη κάρτα και όχι με απευθείας κόκκινη.

Δεν είναι σοβαρή εικόνα πάντως για τις ομάδες των διαιτητών όταν χρειάζονται κάθε φορά ένα πεντάλεπτο για την εξέταση στο VAR, σε φάσεις που κάποιες φορές είναι εύκολες και προφανής. Προφανώς φοβούνται να πάρουν την ευθύνη.

Η Λαμία, παρά την ήττα, επιβεβαίωσε την εκπληκτική εκκίνηση στο πρωτάθλημα, με το έως και σήμερα αήττητο σερί 8 αγώνων στην έδρα της, χάρη στη σοβαρή δουλειά από τον Λεωνίδα Βόκολο..

Ο Καρλίτος μίλησε μετά τον αγώνα με συγκίνηση για τον Παναθηναϊκό, έχοντας πάντα στο μυαλό τη διετία του στο “τριφύλλι”. Γι΄αυτό όταν σκόραρε δεν πανηγύρισε. Με αυτό το γκολ έχει συμμετοχή σε επτά από τα 11 της Λαμίας έως τώρα στο πρωτάθλημα.

Ωραία η εικόνα της σε άριστο κλίμα συνομιλίας με τον Γιοβάνοβτις μετά το τέλος του αγώνα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ