Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός με χαρακτήρα πρωταθλητισμού

Παναθηναϊκός με χαρακτήρα πρωταθλητισμού

Είναι νωρίς όμως, ο εφετινός Παναθηναϊκός δείχνει από τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος πως θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός έως το τέλος. Να το διεκδικήσει δηλαδή με σοβαρές πιθανότητες.

Η εμφάνιση της ομάδας στις πρώτες δύο αγωνιστικές αυτό μαρτυρά. Καθώς πρόκειται για σενάρια αγώνων, που την περσινή σεζόν, εύκολα μπορούσαν να οδηγήσουν σε γκέλες.

Ο εφετινός Παναθηναϊκός ωστόσο είναι διαφορετικός, διότι έχει διαφορετική προσέγγιση. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα έπαιξε χωρίς κανέναν από τους δύο βασικούς της κεντρικούς αμυντικούς στο Ηράκλειο, με τον Ρούμπεν να τραυματίζεται ελαφρά και τον Κουρμπέλη να αποχωρεί, με την ομάδα να μην έχει ακόμη τον Μπερνάρντ και τον Αλεξανδρόπουλο να έχει αποχωρήσει οριστικά, συμπεριφέρθηκε κυριαρχικά. Διότι συμβαίνει το πιο σημαντικό. Οι παίκτες της έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του συνόλου…

Αυτό οδήγησε ίσως στην καλύτερη εκτός έδρας εμφάνιση του Παναθηναϊκού εκτός έδρας επί Ιβάν Γιοβάνοβιτς και δείχνει αυτή την ώρα να αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο του Παναθηναϊκού. Η εμπιστοσύνη των παικτών στον εαυτό τους, τον προπονητή και την ομάδα στο σύνολό της.

Η λογική λέει λοιπόν πως όταν γίνουν κάποιες κινήσεις ακόμη, ενισχυτικές για το ρόστερ και έρθουν επιπλέον καλά αποτελέσματα στα αμέσως επόμενα παιχνίδια με Λεβαδειακό και ΑΕΚ, η πορεία θα έχει λάβει οριστικά χαρακτήρα πρωταγωνιστικό.

Στην Κρήτη, ήταν σημαντικό ξανά ότι, ο Σπόραρ, εκτός του συγκεκριμένου ρόλου με την ευθύνη στο σκοράρισμα, συμβάλλει καθοριστικά ώστε οι πλάγιοι Παλάσιος και Αϊτόρ να κυκλοφορούν τη μπάλα γρήγορα και απρόβλεπτα για την αντίπαλη άμυνα.

Ο σλοβένος είναι ταχύς και καταπλητικός στις κινήσεις του χωρίς τη μπάλα. Την ίδια ώρα ο Ρούμπεν είναι ο “εγκέφαλος” του οργανισμού της “πράσινης” ενδεκάδας και τελειώνει κάθε αγώνα με τις περισσότερες ενέργειες από κάθε άλλον, όπως και τις περισσότερες πάσες.

Συνέβαλλε δε να εξαφανιστεί η ανασφάλεια για την άμυνα, καθώς βοήθησε τους Πούγγουρα και Σάρλια να κυκλοφορούν με ηρεμία τη μπάλα. Η κατοχή του Παναθηναϊκού σε όλα τα σημεία του γηπέδου είχε και χαρακτήρα να μη μπαίνει στο ματς ο αντίπαλος. Στη λογική Γκουαρντιόλα, στην παλιά Μπαρσελόνα, με το περίφημο “τικι τάκα” να αποτελεί και την καλύτερη αμυτνική προσέγγιση, εκτός των άλλων. Καθώς όταν έχεις την συντριπτική κατοχή, ελαχιστοποιούνται οι ευκαιρίες στον αντίπαλο να κάνει το ο,τιδήποτε.

Η ωριμότητα στο παιχνίδι του εφετινού Παναθηναϊκού, μετά τα δύο πρώτα παιχνίδι στο πρωτάθλημα, αποκαλύπτει ότι είναι η πιο έτοιμη ομάδα. Εφόσον ενισχυθεί στα χαφ με ακόμη δύο καλούς παίκτες, ένα βασικό και έναν συμπληρωματικό, θα ισχυροποιηθεί καθοριστικά. Διότι η τριάδα της μεσαίας γραμμής θα αποτελείται από τους Ρούμπεν, μία καλή μεταγραφή και τον Μπερνάρντ. Έχοντας εναλλακτικές στον πάγκο τους Κουρμπέλη, Τσέριν και μία μεταγραφή. Έτσι είναι βέβαιο πως θα “χτυπήσει” το πρωτάθλημα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ