Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός με χαρακτήρα και υπογραφή Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός με χαρακτήρα και υπογραφή Γιοβάνοβιτς

Αυτό που συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό εφέτος δεν έχει προηγούμενο, τα τελευταία χρόνια. Οι “πράσσινοι” παρουσιάζουν στα play off άκρως βελτιωμένη εικόνα, χτίζοντας το χαρακτήρα μίας ομάδας η οποία καταφέρνει να ανταποκρίνεται στα “πρέπει” με κυνισμό. Στοιχείο το οποίο δεν επιφέρει πάντοτε ελκυστικό ποδόσφαιρο, λειτουργεί ωστόσο ευεργετικά. Οι καλές ομάδες είναι τέτοιες όταν πετυχαίνουν το σκόπό τους και στις ημέρες που δεν έχουν την καλύτερη απόδοση και ο Παναθηναϊκός του τελευταίου διαστήματος λειτουργεί έτσι.

Στον αγώνα της έκτης αγωνιστικής των play off λοιπόν, διαχειρίστηκε εξαιρετικά τις καλές στιγμές του και πολύ περισσότερο εκείνες στις οποίες δεν ήταν καλός. Πιο σημαντικό το δεύτερο.

Τέτοια ήταν η νίκη, 1-0, επί του Άρη, η οποία κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί “μεγάλη”, όχι μόνο για τη βαθμολογική σημασία της αλλά και για επειδή κατακτήθηκε με τρόπο που δεν θυμίζει τον Παναθηναϊκό της κανονικής περιόδου.

Είναι μάλλον κουραστικό, όμως δεν γίνεται να μην επαναλμβάνεται η πραγματικότητα, που αποκαλύπτει ομάδα που φέρει απόλυτα την υπογραφή του προπονητή της. Όχι μόνο για τα αποτελέσματα που πετυχαίνει αλλά κυρίως για τον τρόπο, ο οποίος μαρτυρά την ουσιαστική δουλειά που κάνει ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς με τους παίκτες του.

Σ΄ένα παιχνίδι όπου υπήρχε εξ αρχής το “πρέπει” για τους τρεις βαθμούς, καθώς επρόκειτο για τελικό Ευρώπης, σ΄’ενα παιχνίδι όπου ο γηπεδούχος βρήκε δίχτυα νωρίς στο πρώτο ημίχρονο, όμως έχασε αρκετές ευκαιρίες (όπως αποκαλύπτουν οι 6 τελικές εντός εστίας στη μία ώρα αγώνα) και σ΄ένα παιχνίδι όπου αν και ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, παρ όλα αυτά εκείνος έδειχνε ότι έπαιζε με έναν περισσότερο στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις.

Κόντρα σε κάθε δεδομένο, από εκείνα που τον ταλαιπώρησαν εφέτος, ο Παναθηναϊκός – που θέλει όσο τίποτα άλλο την Ευρώπη, εκτός ότι δύσκολα θα τη χάσει εφόσον συνεχίσει με αυτά τα καλά μυαλά- κερδίζει πολλά και για τα επόμενα χρόνια. Αρκεί να γίνουν το καλοκαίρι οι αναγακίες προσθετικές κινήσεις. Όχι τυχαίες επιλογές, οιποίες νομοτελειακά καταλήγουν σε “άκυρες” μεταγραφές.

Προπονητής καλός υπάρχει, παίκτες με καλά στοιχεία σε σημαντικές θέσεις επίσης. Εμπιστοσύνη και συγκεκριμένες προσθήκες απαιτούνται για το παραπάνω βήμα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ