Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Μεγάλη νίκη- χαρακτήρα 4-1 στην Τρίπολη!

Παναθηναϊκός: Μεγάλη νίκη- χαρακτήρα 4-1 στην Τρίπολη!

Ο Παναθηναϊκός “δήλωσε” σήμερα στην Τρίπολη με την εντυπωσιακή νίκη του 4-1 επί του Αστέρα στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League., ότι δεν σκοπεύει να χάσει έδαφος στη διεκδίκηση του τίτλου.

Η εξαιρετική εμφάνιση εκτός έδρας, με ένα ακόμη μεγάλο σκορ μετά το Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, ήταν επιβλητική και επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη εικόνα της εφετινής ομάδας, η οποία έχει περάσει ήδη από έδρες στις οποίες παραδοσιακά δυσκολευόταν στο πρωτάθλημα. Το έκανε άλλωστε και στα Γιάννινα με 1-0.

Η διαφορά σε σχέση με την περσινή επίσκεψη του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη είναι ότι η ήττα συνέβη τότε για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενώ ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και μάλιστα με διαφορά. Εφέτος οι “πράσινοι” επικράτησαν αν και βρίσκονταν σε μεγαλύτερη πίεση καθώς δεν είναι στην κορυφή της Super League.

“Κάναμε καλό παιχνίδι με μία καλή ομάδα. Είμαστε πιο εύστοχοι και είχαμε καλύτερο έλεγχο του παιχνιδιού και γι αυτό επικρατήσαμε. Αρκετά χρόνια δεν είχαμε νικήσει εδώ. Μου άρεσε η διάθεση των παικτών από το ξεκίνημα παρότι κάναμε πολλές αλλαγές. Δεν ήταν εύκολο να βγάλουμε φάσεις με την αντίπαλη ομάδα να αμύνεται”, δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο σέρβος προπονητής ξεκίνησε τον αγώνα με πολλές αλλαγές στην 11αδα, κάτι που είχε αποφασιστεί ανεξάρτητα από το αρνητικό αποτέλεσμα του ντέρμπι με την ΑΕΚ, διότι είχαν προηγηθεί δύο ματς με μεγάλη ένταση.

Το γεγονός ότι σκόραρε στην πρώτη φάση που απείλησε, 1-0 μόλις στο 5ο λεπτό, μετά την πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Μλαντένοβιτς κι αφού η μπάλα βρήκε στο στήθος του πλασαρισμένου στην περιοχή Αράο, αποφόρτισε τους φιλοξενούμενους σε μία έδρα που τελευταία φορά είχαν νικήσει το 2017.

Οι “πράσινοι” παρουσιάστηκαν με συνοχή, παρά τα πολλά νέα πρόσωπα και είχαν σε μεγάλη ημέρα τον βραζιλιάνο Αράο, αποδεικνύοντας ότι έχουν λύσεις στο ρόστερ ισάξιες των βασικών.

“Μου δίνει μεγάλη χαρά το πρώτο γκολ που πέτυχα. Δίνει αυτοπεποίθηση σε εμένα και την ομάδα, όπου κι να μου ζητηθεί να παίζω. Στο κέντρο η στην άμυνα”, δήλωσε ο Αράο.

Λόγω του εκτεταμένου rotation διατηρήθηκαν στην 11άδα μόνο δύο παίκτες από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, Κώτσιρας και Τζούριτσιτς.

Ο προπονητής γνωρίζει πάντοτε καλύτερα, όμως ο γενικός κανόνας λέει ότι ο βασικός τερματοφύλακας δεν βγαίνει με την ίδια ευκολία, ακόμα και όταν υπάρχει φορτωμένο πρόγραμμα.

Στην περίπτωση της ισοφάρισης του Αστέρα Τρίπολης, 1-1 στο 7ο λεπτό, δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό αυτό επιβεβαιώθηκε καθώς ο Λοντίγκιν δεν προσπάθησε καν να αποκρούσει, κι ενώ η μπάλα πέρασε ακριβώς δίπλα από το αριστερό του χέρι.

Η απραξία του αναπληρωματικού γκολκίπερ της ομάδας φάνηκε ξεκάθαρα, με τον ίδιο να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας προς την εστία του, αφού έχασε την κεφαλιά ο Μλαντένοβιτς από τον σκόρερ Καλτσά.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγώνα με σύστημα 4-2-3-1. Ο Λοντίγκιν στο τέρμα, με τους Κώτσιρα, Γεντβάι, Πάλμερ-Μπράουν και Μλαντένοβιτς τετράδα στην άμυνα. Οι Αράο και Τσέριν στον άξονα, με τους Παλάσιος – Βέρμπιτς στα άκρα και τον Τζούριτσιτς πίσω από τον προωθημένο Σπόραρ.

Το τελευταίο είναι ένα από τα “δίδυμα” που επιλέγονται, με το άλλο να είναι εκείνο με Μπερνάρ- Ιωαννίδη. Ο βραζιλιάνος δεν έπαιξε σήμερα καθόλου.

Ένα, σε πολλά σημεία καινούργιο σχήμα, το οποίο δεν έβγαλε από τα πρώτα λεπτά εύκολες συνεργασίες. Μία εξ αυτών πάντως ήταν εξαιρετική, στο δεύτερο γκολ από την ασίστ του Παλάσιος και την εκτέλεση του Βέρμπιτς στο 31ο λεπτό, στη μοναδική επίθεση των φιλοξενούμενων που δεν ήταν απέναντι σε οργανωμένη άμυνα.

Οι “πράσινοι” μπορούσαν να βάλουν ακόμη πιο δύσκολα στους γηπεδούχους, όμως ο Σπόραρ δεν κατάφερε να νικήσει τον Παπαδόπουλο στην εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ούτε και στην επαναφορά από την απόκρουση του έλληνα τερματοφύλακα κι αφού η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι τη δεύτερη φορά.

Οι αποκρούσεις του Παπαδόπουλου είχαν συνέχεια από την αρχή και του Β΄μέρους, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε να απειλεί με τελικές εντός εστίας, όπως έκανε και στο πρώτο 45λεπτο, εκτός από την κεφαλιά του Αράο που είχε περάσει άουτ.

Ο Παναθηναϊκός μέτρησε συνολικά στο ματς δέκα τελικές προσπάθειες, τις εννέα εντός εστίας, με τις τέσσερις να καταλήγουν σε γκολ.

Ο καλύτερος των γηπεδούχων ήταν το τερματοφύλακάς τους (μαζί με τον Καλτσά), που κατάφερε να σταματήσει στο δεύτερο ημίχρονο τους Μλαντένοβιτς, Σπόραρ και Παλάσιος, πριν δεχθεί τα τελευταία δύο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός με την πάροδο του χρόνου λειτούργησε καλά, εκτός από το διάστημα 60-70′ όπου ο Αστέρας όσο έμενε ζωντανός ανέβαζε την πίεση, έβγαλε τρεις φάσεις και αφού άλλαξε το ρυθμό βρήκε και γκολ με τον Καλτσά, το οποίο πάντως σωστά ακυρώθηκε γιατί ο σκόρερ κοντρόλαρε με το χέρι τη μπάλα.

Οι συνεργασίες Αράο, Τζούρισιτς και Τσέριν, κράτησαν το επίπεδο του Παναθηναϊκού σε καλά επίπεδα και το αποτέλεσμα αυτών ήταν το πέναλτι που κέρδισε ο σέρβος και μετέτρεψε σε γκολ, 3-1 στο 80′, ο Φώτης Ιωαννίδης, που πέρασε στο ματς ως αλλαγή και σκόραρε για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα. Δεν σταμάτησε όμως εκεί καθώς κράτησε το καλύτερο για το 87΄με καταπληκτικό πλασέ για το 4-1.

Η “διαβολοβδομάδα” ολοκληρώνεται την Κυριακή για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς που φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ