Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός-Λανς 2-0: Μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά πρόκρισης με ανατροπή κόντρα στους Γάλλους!

Παναθηναϊκός-Λανς 2-0: Μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά πρόκρισης με ανατροπή κόντρα στους Γάλλους!

Ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε με 2-0 κόντρα στη Λανς και με εκπληκτική ανατροπή απέκλεισε την ομάδα της Γαλλίας, σφραγίζοντας το διαβατήριό του για τη League Phase του Conference League!

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα με 2-1, και με “χρυσούς” σκόρερ τις ακριβές μεταγραφές του, Πελίστρι και Τετέ στο δεύτερο ημίχρονο, “υπέγραψε” μία ευρωπαϊκή βραδιά ανάλογη εκείνων που τον καθιέρωσαν για δεκαετίες στις διοργανώσεις της γηραιάς ηπείρου.

Μπροστά σε 60.000 φίλους του στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός είχε τον καλύτερο επίλογο στα προκριματικά, αφήνοντας εκτός μίας πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία μέτρησε στο ματς διπλάσιες τελικές προσπάθειες, 16, έναντι 8 των “πράσινων”, οι οποίοι πάντως είχαν από την αρχή και σωστή τακτική και πάθος.

Το ποδόσφαιρο δικαίωσε τον Παναθηναϊκό καθώς αυτά που του στέρησε στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ του τα απέδωσε στη ρεβάνς με τη Λανς. Σε μία χρονική στιγμή μάλιστα που παρουσιάζεται… διπολικός, με τις εικόνες εντός συνόρων στο πρωτάθλημα…

Δεν γίνεται να μην έχουμε παρουσία στην Ευρώπη. Το θέλαμε, το αξίζαμε και το καταφέραμε“, δήλωσε ο Φώτης Ιωαννίδης μετά το τέλος του αγώνα.

Επίσης η ζωή διδάσκει πως ό,τι πληρώνεις παίρνεις, κάτι που επιβεβαιώθηκε με την αποτελεσματικότητα των Τετέ και Πελίστρι. Ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, με κλάση σπάνια για τα δεδομένα των τελευταίων ετών στην ομάδα.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο, αφού πανηγύρισε έξαλλα, δήλωσε: “Είχαμε μία ευκαιρία. Είπα ότι το μήνυμα μας το έδωσαν οι φίλαθλοί μας. Πίστεψαν και μαζί τους πιστέψαμε και εμείς. Παίξαμε κόντρα σε μεγάλη ομάδα. Η Λανς παρουσιαζόταν ως φαβορί για το Conference. Κυριαρχήσαμε για 15 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, όμως μετά η Λανς πήρε την πρωτοβουλία. Εμείς έπρεπε να δείξουμε υπομονή για να διεκδικήσουμε το παιχνίδι έως το τέλος”.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο 45λεπτο έπαιξε με συγκεκριμένο στόχο να μη δεχθεί γκολ. Το κατάφερε επειδή ο σπουδαίος Ντραγκόφσκι απέκρουσε πέναλτι στο πρώτο τέταρτο, ενώ και στη συνέχεια, έως το πρώτο γκολ, ήταν ο καλύτερος παίκτης συνολικά των “πράσινων”.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αλόνσο άλλαξε προσέγγιση, ισορροπώντας τις γραμμές του και κερδίζοντας μέτρα. Ο Ιωαννίδης με τον τρόπο του κράτησε τα στόπερ των γάλλων, κάτι που πέτυχε εξαιρετικά και στο πρώτο γκολ, όταν υποχρέωσε τον αντίπαλο αμυντικό να στρώσει με απόκρουση τη μπάλα στον Πελίστρι. Ο ουρουγουανός λειτούργησε εκπληκτικά, ακολουθώντας τη φάση έως την περιοχή, για να αποκομίσει όφελος και με πλασέ στη γωνία να πετύχει το 1-0 στο 62′.

Ο Πελίστρι και σε αυτή την περίπτωση επιβεβαίωσε ένα από τα μεγάλα του στοιχεία, την ταχύτητα.

Ο Ουρουγουανός, όπως και ο Βραζιλιάνος, εκτέλεσαν με ιδανικό τρόπο, χωρίς κοντρόλ αλλά με τη μία, δείγμα ποιότητας και κλάσης. Τέτοια δεν υπήρχε στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Σε αυτή τη θέση πάντως και ο Μαντσίνι που πέρασε ως αλλαγή πρόσθεσε ενέργεια στο παιχνίδι των γηπεδούχων.

Ο Μαντσίνι ήταν άλλωστε που έφυγε στην κόντρα και έβγαλε μια εξαιρετική πάσα στον Τετέ, ο οποίος με ένα άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαμπά για το 2-0 με το ΟΑΚΑ στο… πόδι, πέντε λεπτά πριν τα 90!

Ο Βραζιλιάνος πέτυχε το γκολ-πρόκριση, ήταν πρωταγωνιστής σε δύο ακόμα πολύ καλές φάσεις για τους “πράσινους” και παράλληλα κατάφερε να συνεισφέρει τόσο στο δεξί άκρο, όσο και σαν δημιουργικός χαφ, όταν χρειάστηκε.

Καθοριστικές οι τρεις μαζεμένες αλλαγές του Ντιέγκο Αλόνσο στη μία ώρα του αγώνα που, εκτός των άλλων, αποσυντόνισαν τη Λανς και σε λίγα λεπτά την υποχρέωσαν να δεχθεί το πρώτο γκολ. Ο Βαγιαννίδης αντί του Κώτσιρα, ο Μαξίμοβιτς αντί του Τσέριν και ο Μαντσίνι αντί του Μπακασέτα, δεν φρέσκαραν απλά τον Παναθηναϊκό αλλά βελτίωσαν τη συνολική λειτουργία της ενδεκάδας άμεσα.

Έχοντας πλέον τα πάντα υπέρ του, ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το 3-0, στο 89’ καθώς ο Τζούριτσιτς έκλεψε από αριστερά, μπήκε περιοχή και γύρισε παράλληλα την μπάλα, με τον Ιωαννίδης να αστοχεί αμαρκάριστος με προβολή.

Το πάθος και η αποφασιστικότητα των παικτών του Παναθηναϊκού φάνηκε σε όλες τις γραμμές. Ο τρόπος που αμύνθηκαν με τακτική στο πρώτο μέρος, χωρίς να αφήνουν μέτρα πίσω τους, αλλά κυρίως η δύναμη μετά τα δύο γκολ που σκόραραν, με κορυφαία στιγμή την απόκρουση του Μαξίμοβιτς επάνω στη γραμμή, όταν η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Ντραγκόφσκι, αποκάλυψαν τη θέληση των νικητών.

Ο Φακούντο Πελίστρι δήλωσε: “Όταν έφτασα στην Ελλάδα το πρώτο μου παιχνίδι ήταν αυτό κόντρα στη Λανς στη Γαλλία. Είμασταν πολύ κοντά στην ισοπαλία. Και στη ρεβάνς ήθελα πάρα πολύ να παίξω. Ξέραμε πώς θα παίξαμε. Η τακτική μας ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένου πλάνου. Ξέραμε πώς παίζει ο αντίπαλος και τα αδύναμα σημεία του. Είχαμε πει πως εάν καταφέρουμε να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα, τότε θα καταφέρουμε να πάρουμε το παιχνίδι”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ