Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Ευκαιρία για μεγάλη άνοδο στην κατάταξη της UEFA!

Παναθηναϊκός: Ευκαιρία για μεγάλη άνοδο στην κατάταξη της UEFA!

Η πρόκριση του Παναθηναϊκού στη League Phase του Conference League, όπως και η κλήρωση, μοιάζουν με δώρο προκειμένου οι “πράσινοι” να καλύψουν τους χαμένους βαθμούς των τελευταίων ετών.

Στη συγκεκριμένη βαθμολογία της UEFA μετράει τι έχει κάνει κάθε ομάδα στις διοργανώσεις της τα τελευταία 5 χρόνια, με το “τριφύλλι” να έχει τρεις κενές περιόδους εξαιτίας της τιμωρίας που του είχε επιβληθεί. Οι 5.000 βαθμοί που έχει, προκύπτουν από τις δύο τελευταίες σεζόν και η εφετινή θα είναι η τρίτη που θα προσθέσει κάτι παραπάνω.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να γίνει πολύ παραπάνω, καθώς στα δύο παιχνίδια με Ελσίνκι και Ντινάμο Μινσκ, η νίκη είναι μονόδρομος στο ΟΑΚΑ, ενώ και στα εκτός έδρας με Δε Νιου ΣέιντςΜπόρατς και Τζουγκάρντεν, οι “πράσινοι” μπορούν να κάνουν ακόμα και το 3 στα 3.

Κάθε νίκη προσφέρει 2.000 βαθμούς και κάθε ισοπαλία 1.000 βαθμούς. Κάτι που σημαίνει πως μόνο και μόνο από το League Phase της διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός μπορεί να μαζέψει περισσότερους πόντους από όσους είχε καταφέρει να πάρει τα δύο τελευταία χρόνια, καθώς με τρεις νίκες (δύο με ΕλσίνκιΝτινάμο στο ΟΑΚΑ και μία με τους Δε Νιου Σέιντς εκτός) θα προσθέσει 6.000 βαθμούς στο ενεργητικό του και θα έχει άλλα τρία ματς για ακόμα περισσότερους.

Μάλιστα, σε αυτούς δεν υπολογίζεται το έξτρα μπόνους που θα πάρει ανάλογα με την θέση που θα τερματίσει στην βαθμολογία. Η πρώτη δίνει 4.000 βαθμούς, οι θέσεις 2-8 δίνουν 2.000, ενώ αυτές από το 9 έως και το 16 δίνουν 1.000. Από εκεί και πέρα, η πρόκριση απευθείας στην φάση των “16” δίνει ακόμα 500 βαθμούς, ενώ για κάθε επόμενο γύρο παίρνει άλλους τόσους βαθμούς.

Επομένως, με ενδεχόμενη παρουσία τστους πρώτους 8 και πρόκριση στη φάση των “16”, οι “πράσινοι” μπορεί να έχουν κάνει άλμα μεγαλύτερο των 100 θέσεων στο ranking της UEFA που θα βελτιώσει θεαματικά την μοίρα τους στις κληρώσεις των επόμενων ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ