Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Γκέλα με το "καλημέρα" στο πρωτάθλημα και ήττα 1-0 από τον...

Παναθηναϊκός: Γκέλα με το “καλημέρα” στο πρωτάθλημα και ήττα 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης!

Ο Παναθηναϊκός, αφού κέρδισε την εντυπώσεις παρά τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ, τα διέλυσε όλα σήμερα (18/08) με μία κακή εμφάνιση και ήττα 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των “πράσινων” σε πρεμιέρα της Stoiximan Super League μετά από τέσσερα χρόνια, καθώς το 2020 είχαν χάσει από τον ίδιο αντίπαλο!

Το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Ζέκα από το 51ο λεπτό, δεν είναι ασήμαντο, όμως δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία από μόνο του. Όπως δεν υπάρχει σοβαρή κουβέντα για μία ομάδα που θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ότι δεν βγάζει μία σοβαρή ευκαιρία, ούτε ότι το ΟΑΚΑ δεν είχε κόσμο λόγω τιμωρίας. Όλα συνθέτουν ένα προβληματικό σκηνικό, αλλά η μεγάλη ομάδα ξεπερνάει τέτοια εμπόδια. Ακόμη και εκείνο που την έφερε πίσω στο σκορ ένα λεπτό μετά την αποβολή, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κρεσπί.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο ξεκίνησε με εννέα αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στο Άμστερνταμ, διατηρώντας μόνο τους Αράο-Τζούριτσιτς στην 11άδα και με τους Τετέ και Μαξ να κάνουν ντεμπούτο ως βασικοί. Ακραίο ροτέισον με μία ενδεκάδα που δεν έχει ξαναπαίξει ούτε σε φιλικό και ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ασύνδετος. Κάτι που πλήρωσε ακριβά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3, τον Λοντίγκιν στην εστία και τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Αράο και Μαξ τετράδα στα μετόπισθεν. Ο Ζέκα έπαιξε ως κόφτης, έχοντας μπροστά τους Βιλένα-Μαξίμοβιτς, με τους Τετέ και Τζούριτσιτς στα άκρα και τον Γερεμέγεφ στην κορυφή της επίθεσης.

Η ομάδα δεν είχε καλές συνεργασίες και καθόλου καλές επιστροφές. Κι αφού έμεινε πίσω στο σκορ, βλέποντας όλα αυτά ο Ντιέγκο Αλόνσο προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, βάζοντας τους Ιωαννίδη, Μπακασέτα και Γεντβάι και παίζοντας πλέον με 4-3-2 από το 60′ και μετά.

Ωστόσο, αυτό άφησε τον Μαξίμοβιτς μόνο του στον άξονα και έδωσε τη δυνατότητα στο “διαβασμένο” Αστέρα, που είχε φέρει το ματς στα μέτρα του, να παραμείνει απειλητικός. 

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε: Αναμφισβήτητα η αποβολή είχε τεράστια σημασία για το παιχνίδι. Ήταν καθοριστική. Δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε να παίξουμε. Παίξαμε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, αλλά η αποβολή ήταν καθοριστική για το ματς.

Όταν έχεις μια ομάδα που μπλοκάρει την περιοχή της και εμείς από την πλευρά μας είχαμε παίκτη λιγότερο, τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Επίσης, δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση από την πρώτη στιγμή, δεν έβγαιναν οι επιθέσεις, αλλά ούτε και η άμυνα
“.

Οι “πράσινοι” ξεκινούν τη σεζόν εντός των συνόρων με μία μεγάλη γκέλα και μπορεί να είναι νωρίς για την χαρακτηρίσει κανείς ανεπανόρθωτη, είναι όμως άκρως ανησυχητική για την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα εφέτος.

Είναι άξιο απορίας το κριτήριο που οδήγησε τον ουργουανό προπονητή να επιλέξει 9 διαφορετικούς παίκτες. Με τους Βιλένα και Ζέκα στα χαφ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην φάση της αποβολής ο Κρεσπί έφυγε στην αντεπίθεση και ο Ζέκα που δεν μπορούσε να τον φτάσει τον “γκρέμισε”.

Στο γκολ στο 52′ του Κρεσπί, που είχε κερδίσει και την αποβολή, ήρθε από εκτέλεση σε φάση που είχε ευθύνη και ο Λοντίγκιν.

O Παναθηναϊκός υποδέχεται το Λεβαδειακό την επόμενη Κυριακή, ενώ τρεις ημέρες νωρίτερα φιλοξενεί τη Λανς. 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ