Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Έχει ανάγκη από πέντε έως επτά καλές μεταγραφές ακόμη

Παναθηναϊκός: Έχει ανάγκη από πέντε έως επτά καλές μεταγραφές ακόμη

Η πορεία του Παναθηναϊκού, κυρίως από το δεύτερο μέρος και μετά της προηγούμενης σεζόν, δημιούργησε μεγαλύτερες προσδοκίες για την επόμενη. Με αυτό ως δεδομένο, συν τη δικαιολογημένη – και σωστή- εμπιστοσύνη που έδειξε και δείχνει η διοίκηση στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του για δύο σεζόν, όπως και η έξοδος στην Ευρώπη, υποχρεωτικά οδηγούν τους “πράσινους” σε περισσότερες από τις συνηθισμένες τα τελευταία χρόνια μεταγραφικές κινήσεις.

Σύντομα αναμένεται λοιπόν να γίνουν γνωστά τα επόμενα ονόματα που θα ενισχύσουν τους κυπελλούχους 2021/22.

Η βασική προτεραιότητα αυτή την ώρα αφορά στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Πέρα από την περίπτωση του Ισλανδού Μάγκνουσον, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Βέλεθ. Πρόκειται για θέση κλειδί καθώς ο Βέλεθ είχε συνδυαστεί εξαιρετικά με τον Σιένκενφελντ. Επομένως δεν είναι πλέον απαραίτητη μόνο η απόκτηση ενός καλού στόπερ αλλά και η άμεση καλή προσαρμογή και συνεργασία του με τον ολλανδό.

Επιλογές υπάρχουν και για τη μεσαία γραμμή, στις θέσεις «8» και «10» και δεν αποκλείεται σύντομα να προκύψουν εξελίξεις. Συνολικά, το «τριφύλλι» θα αποκτήσει δύο ή τρεις στη μεσαία γραμμή. Απαραίτητη από το τεχνικό επιτελείο έχει κριθεί και η απόκτηση ενός εξτρέμ που θα πλαισιώσει τους Παλάσιος και Αϊτόρ.

Η λογική αυτών των κινήσεων, οι αγωνιστικές ανάγκες που βρίσκονται μπροστά υπαγορεύουν πως, δεν πρέπει να αφορούν μόνο εναλλακτικές λύσεις αλλά κυρίως επιλογές ενδεκάδας, καθώς οι αγώνες μαζί και με την Ευρώπη θα είναι αρκετοί.

Ο “πράσινος” σχεδιασμός θέλει μέσα στις επόμενες 15 μέρες να έχουν γίνει δυο μεταγραφές, ενώ στη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας (5-19 Ιουλίου) στην Αυστρία, θα αποκτηθούν επιπλέον παίκτες. Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να προχωρήσει σίγουρα σε πέντε κινήσεις ακόμα, ενώ αυτός ο αριθμός μπορεί να φτάσει έως και τις επτά.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία στο εξής, για το σχεδιασμό και τις αντοχές της ομάδας. Ενώ μεγάλη σημασία θα έχει η τελική απόφαση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την απόκτηση του κεντρικού επιθετικού- γκολτζή, που “φωνάζει” πολύ καιρό η ομάδα ότι χρειάζεται. Το πότε και ποιον θα πάρει, μπορεί να καθορίσει τη συνολική πορεία του Παναθηναϊκού.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ